Nova vest
Fudbal 1

27.4.2024.

12:22

Lazetić: Detalji će odlučivati protiv Partizana

Trener fudbalera Partizana Žarko Lazetić rekao je danas pobeda u prethodnom duelu sa Partizanom daje samopouzdanje njegovom timu pred novu utakmicu sa crno-belima.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

On je istakao da veruje da će detalji će uticati na konačan ishod.

"Imamo dobre uspomene sa prethodne utakmice koja u nama budi pozitivna osećanja. Svaka utakmica je priča za sebe, ali ova poslednja u kojoj smo pobedili njih će sigurno motivisati, a nama daje samopouzdanje. Ipak, ne zaboravljamo da smo ih pobedili samo jednom i nećemo se uljuljkati", rekao je Lazetić, prenosi klub.

Fudbaleri TSC-a gostuju sutra ekipi Partizana, u utakmici 32. kola Super lige Srbije. TSC je trenutno treći na tabeli sa 63 boda, dok je Partizan drugi sa sedam bodova više.

"Ove godine su bili odlični u domaćoj ligi, igraju atraktivno, daju i primaju mnogo golova, opasni su sa loptom i imaju sjajne individualce koji, ako im date prostora, mogu da reše utakmicu jednim potezom. Prvih pola sata na utakmici protiv Zvezde su bili odlični, možda su odigrali najbolji derbi u poslednje vreme, a mi ih sigurno nećemo potceniti", rekao je Lazetić.

On je naglasio da su svi u TSC svesni snage i kvaliteta koji protivnik poseduje, pogotovu na svom terenu.

"Iz iskustva znamo da dobro igraju. Imaju brze igrače sjajne u tranzicijama koji mogu lako da iskoriste svaki naš gubitak lopte. Moramo da budemo perfektni, da donosimo dobre odluke i pronalazimo prostor. Kao što se pokazalo na prethodnim utakmicama detalji će uticati na konačan ishod", rekao je trener TSC-a.

Lazetić je dodao da su njegovi igrači dobro trenirali i da jedva čekaju da odmere snagu sa Partizanom.

"Verovatno ćemo biti svežiji od njih, imali smo celu nedelju da se odmorimo, treniramo i analiziramo, dok je Partizan odigrao dva derbija, a zna se koliko oni troše. Iako verujem da je ova utakmica i njima važna i da će biti na najvišem nivou, mi ćemo probati da iskoristimo tu eventualnu prednost. U ekipi se oseti pozitivan naboj i nadam se da ćemo ga preneti na teren", naveo je on.

Lazetić je naglasio da se u plej-ofu uvek igra dobar fudbal, ne samo za bodove, već za uživanje i prestiž i da je njegova ekipa jedva dočekala duele sa sjajnim protivnicima na dobrim terenima.

"Prošla utakmica mi je bila 100. na čelu TSC i u tom trenutku najvažnija. Dolazi 101, doći će i 102 i tako redom i zadovoljan sam kontinuitetom, igrama i rezultatima. Postigli smo ono što smo na početku sezone želeli. Imamo bod više nego prošle godine nakon 31. kola i za to igračima skidam kapu, iako opterećeni Evropom uspeli su da osvajaju bodove", rekao je Lazetić.

"Na mestu smo na kome smo želeli da budemo, takmičimo se sa najboljim domaćim ekipama i na putu smo da izborimo Evropu. Prolazno vreme nam je dobro, a kad se prvenstvo završi svodićemo račune", zaključio je on.

Utakmica Partizan - TSC na programu je sutra od 19.30 na stadionu u Humskoj.

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Android

Vraća se Nokia 3210

HMD objavljuje Nokia 3210 telefon u novom ruhu, a klasični telefon iz devedesetih stiže u modernoj varijanti.

B92

16:00

16 h

Novo Sport Video Menu