Google Play Store: Nevaljale aplikacije više nisu dobrodošle

Google je odličio da aplikacija koje sadrže eksplicitni sadržaj više nisu dobrodošle u Play Store.

Tehnopolis

Izvor: TalkAndroid

Ponedeljak, 31.03.2014.

22:35

Default images

Pravila korišćenja za developere biće izmenjene a promene bi trebalo da izbace sav „erotski sadržaj“ iz prodavnice.

Iako ni do sada nije bilo previše „eksplicitnog“ sadržaja, postojao je određeni sadržaj koji nije trebao da bude u prodavnici s obzirom da je ona namenjena osobama svih uzrasta.

Primera radi, postojale u neki wallpaper aplikacije sa oskudno obučenim ženama, a sudeći po Googleu – za sve postoji mesto i vreme, a Play Store jednostavno nije to mesto.

Kompanija će takođe više pažnje obratiti i na aplikacije koje se pojavljuju u „sumnjivim“ reklamama. Bez obzira na znanje korisnika, ukoliko se aplikacija nađe unutar „sumnjive“ reklame to može dovesti do njenog izbacivanja iz prodavnice.

Nove aplikacije moraće da budu u skladu sa ovim pravilima dok postojeće imaju 15 dana da se prilagode novim pravilima ukoliko je to potrebno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: