Jolla smartfon sa Sailfish OS-om stigao u Evropu

Jolla Sailfish smartfon koji radi na Sailfish OS-u, koji je svoj život započeo kao MeeGo – softver koje je na kratko bio smatran budućnošću Nokije, stiže u Evropu.

Tehnopolis

Izvor: Cnet

Četvrtak, 19.12.2013.

20:23

Default images

Ukoliko vam je dosadila dosadašnja ponuda operativnih sistema na mobilnim platforama, možda vas zainteresuje novi smartfon na Sailfish OS-u koji poseduje i mogućnost menjanja kućišta.

Sailfish, koji je svoj život započeo ka MeeGo, smatran je za budućnost Nokije pre nego što se kompanija odlučila za Microsoftov Windows Phone.

Smartfon poseduje 4.5-inčni ekran rezolucije 540 x 960 piksela, dual core 1.4GHz Qualcomm Snapdragon procesor i 1GB RAM-a.

Tu je još i kamera od 8 megapiksela i 16GB interne memorije.

Zadnja ploča kućišta telefona nazvana „druga polovina“ može da se menja a korisnici čak mogu da dodaju i tastaturu ili e-ink ekran.

Jolla smartfon dostupan je u Evropi po ceni od 399 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: