Tehnopolis

Petak, 31.05.2013.

10:48

Telefon važniji od voljene osobe?

Najnovije britansko istraživanje otkriva da provodimo više vremena gledajući u mobilni telefon nego u lice voljene osobe.

Izvor: Tanjug

Default images

Prosečni korisnik u toku dana drži oko dva sata (tačnije 119 minuta) pogled prikovan za ekran svog smartfona, a voljenoj osobi poklanja tek 97 minuta pažnje, tj. trećinu vremena manje.

To se objašnjava mogućnošću obavljanja velikog broja aktivnosti putem smartfona, kao što su surfovanje Internetom (24 minuta u proseku), konsultovanje društvenih mreža (16 minuta) i slušanje muzike (15 minuta). Tu su još i igrice (13 minuta), telefoniranje (11 minuta) i slanje SMS poruka i imejlova (devet minuta).

Anketa, koju je sprovela kompanija za prodaju mobilnih telefona O2, dala je zabrinjavajuće rezultate: više vremena provodimo u virtuelnom svetu nego u odnosu sa osobama iz neposrednog okruženja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: