Region 0

09.05.2024.

15:36

Pljušte ostavke nakon izbornog kraha

Nakon katastrofalnog poraza na parlamentarnim izborima nekoliko funkcionera SDSM podnelo je ostavke nakon što je predsednik Dimitar Kovačevski najavio je da će biti preispitana odgovornost svih zbog izbornog kraha.

Izvor: Tanjug

Pljušte ostavke nakon izbornog kraha
Tanjug/AP Photo/Boris Grdanoski

Podeli:

Ostavku je sinoć na svom Fejsbuk profilu podneo potpredsednik SDSM Fatmir Bitići, a potom takođe potpredsednik te stranke Pero Kostandinov.

Danas je ostavku podnela član SDSM i zamenik ministra rada i socijalne politike Jovanka Trenčevska.

Ona je na Fejsbuku poručila da se povlači sa mesta predsednice foruma žena SDSM. Navela je da se povlači iako je, kako kaže, sigurna da nije izneverila poverenje koje joj je ukazano.

"Jučerašnjim izbornim danom pokazali smo da živimo u demokratskoj državi u kojoj je vlast u narodu! Tako treba da bude. Hvala svim gradjanima koji su juče izašli i dali svoj glas za promene na svoj način! U svom mandatu kao Socijaldemokratski savez Makedonije nismo nikoga ostavili na miru, uveli smo mere i zakone koji pomažu svim gradjanima", navela je Trenčevska.

Potpredsednik SDSM-a Pero Kostadinov saopštio je da ostavku podnosi posle jučerasnjeg poraza na izborima. "Poštovani građani i sugrađani, nakon izbornih rezultata, podnosim ostavku na partijsku funkciju, potpredsednika SDSM. Sloboda, mir i napredak Makedonije su najvažniji. Građani su danas glasali na demokratskim izborima i slobodno izrazili svoju volju", naveo je Kostadinov.

Naveo je da će se SDSM reformisati, jer je to potrebno društvu.

"Kao državotvorna stranka koja uvek neguje demokratiju, garantuje slobodu građana i nikada ne podstiče međunacionalne sukobe, kao stubove našeg postojanja", napisao je, izmedju ostalog, Kostadinov u objavi na Fejsbuku.

Ostavku je prvi podneo sinoć potpredsednik SDSM Fatmir Bitići.

Ostavku je na mesto predsednika stranke Dom podnela Maja Moračanin, stranke koja je na izbore izašla u koaliciji sa SDSM.

"U najkraćem mogućem roku, prema Statutu Dom, organizovaćemo kongres na kome će biti izabran novi predsednik i rukovodstvo", napisala je ona na društvenim mrežama.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: