Region 1

09.05.2024.

15:10

Plenković potvrdio: Imamo vladu, potpisi prikupljeni

Hrvatski premijer u tehničkom mandatu i lider HDZ-a Andrej Plenković potvrdio je danas je prikupljeno potrebnih 76 potpisa za dobijanje mandata za formiranje nove vlade.

Izvor: Tanjug

Plenković potvrdio: Imamo vladu, potpisi prikupljeni
Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Podeli:

HDZ je na društvenim mrežama objavio reči Plenkovića.

"Već danas smo prikupili 76 potpisa za formiranje nove, stabilne Vlade RH", otkrio je premijer Andrej Plenković na predstavljanju naše pobedničke liste za evropske izbore, stoji u objavi HDZ-a.

HDZ je na aprilskim izborima osvojio 61 poslanički mandat, a Domovinski pokret je u Banke dvore doneo 12 potpisa, od 14 osvojenih mandata.

Među njima nije onaj Josipa Jurčevića koji je ranije potvrdio da potpis neće dati Plenkoviću kao mandataru za sastavljanje nove Vlade zbog nezadovoljstva, između ostalog, što im HDZ nije dao resor kulture.

Razliku do 76 potpisa su nadomestili poslanici manjina.

Za sada nema informacija ko će i kada potpise odneti predsedniku Republike Zoranu Milanoviću, koji daje mandat za formiranje vlade.

Plenoviću će to biti treći mandat na mestu predsednika Vlade Hrvatske.
 

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: