Nova vinska avantura Amazona

Ljubitelji dobrog vina više neće morati da traže svoje omiljene berbe i sorte u vinskim podrumima, već će, ako je verovatni glasinama, do omiljenog pića moći da stignu uvaljeni u svoje fotelje - naručivanjem preko Amazona.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 30.09.2012.

09:47

Default images

Internet gigant je odlučio da proširi svoju ponudu. Iako čelnici kuće demantuju glasine, procurile su informacije da su u toku pregovori sa nekoliko velikih američkih proizvođača i distributera vina zbog projekta "Amazon Wine".

"Ne znam detalje, ali znam da se Amazon interesuje za vina već neko vreme", rekao je izvršni direktor vinarije St. Mišel Ted Baseler.

I ostali proizvođači do kojih su došli novinari nekoliko sajtova bili su prilično škrti na rečima, ali je nekoliko njih potvrdilo da se nešto kuva.

Ovo će inače biti treći pokušaj Amazona da prodaje vina preko interneta. Pre dvanaest godina uložili su 30 miliona dolara u Wineshopper.com, koji nije dugo poživeo, a 2008. nisu dali zeleno svetlo za praktično završen projekat zbog strahovanja da će velike probleme praviti različiti zakoni u američkim državama koji se bave prodajom i distribucijom alkoholnih pića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: