Novčići za podbacivanje – iz svemira

Interesantnu ideju sproveo je u delo odlazeći direktor Vimbldona Filip Bruk.

Izvor: Z.K.

Nedelja, 14.07.2019.

09:26

Novčići za podbacivanje – iz svemira
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

On je rešio da interesovanje za sam vimbldonski turnir poveća tako što je dva novčica, koja služe po tradiciji za podbacivanje uoči početka mečeva, “poslao” na putovanje u svemir.

Američki astronaut Dru Fostel je prošle godine, kada je krenuo na šestomesečnu misiju u smemiru, poneo sa sobom novčiće.

Putovanje simbolizuje neverovatn put koji su sami akteri finala imali da bi stgli do njega. To je potraga za visinom, slavom, uspehom”, kaže Bruk.

Astronaut Fostel je gost turnira i on je taj koji predaje novčiće odabranim mladim ljudima koji su izabrani da izvedu podbacijavnje uoči početka finalnog meča.

Pročitajte još Sudar titana – Đoković ili Federer? ANKETA

Tako je bilo u subotu, pre meča Vilijams – Halep, a isto će biti i u finalu muškog singla između Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

Kako se uopšte došlo na tu ideju? Tako što je Fostelova supruga Indira pre nekoliko godina razgovarala o tome sa Filipom Brukom.

Novčići su krenuli na put prvo u Hjuston, pa Rusiju i Kazahstan na letelicu Sojuz i potom su u svemiru bili uz mene punih 197 dana. Nisam se odvajao od njih, držao sam ih u džepu priliko lansiranja i povratka na Zemlju. Nisam želeo da ih zagubim, ovo je prvi put da su donešeni na Vimbldon”, izjavio je Fostel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: