Partizan glavna tema u Belgiji

Belgijski mediji su već uveliko počeli da se bave revanš mečom između Anderlehta i Partizana u plej-ofu za učešće u Ligi Šampiona.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.08.2010.

13:35

Default images

Mediji koji izlaze nedeljom i koji su obradili utakmicu Anderlehta sa Lokerenom, uglavnom insistiraju na tome da Anderleht „igra utakmicu od 15 miliona evra“.

Belgijski mediji smatraju da bi to morao da bude dovoljna motivacija za sve u ekipi, isto kao što je motivacija za sve u klubu.

Lokalna štampa navodi kako je golman Anderlehta Silvio Proto „u životnoj formi“, a sam Proto je izjavio da je „utakmica sa Partizanom najbitnija u ovom delu sezone i da veruje da njegova ekipa može da prođe dalje“.

Takođe je objavljen i razgovor sa centarforom Partizana, Kleom, koji je izjavio da „Partizan može da igra napadački i na strani“.

Mediji su se takođe osvrnuli i na poslednja dva duela Partizana u Evropi, koji su u prvom meču u Beogradu bili završeni rezultatom 2:2. Partizan je 2005. godine posle 2:2 u Beogradu sa Dnjeprom, u gostima slavio minimalnim rezultatom i prošao dalje.

Tri godine kasnije, u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Fenerbahče je posle beogradskih 2:2, u Istanbulu uspeo da slavi sa 2:1.

Interesovanje za utakmicu je veliko i pridaje joj se velika važnost. Treba istaći i da Anderleht ima relativno specifičnu publiku koja, ukoliko njihov tim ne da gol u prvih 15-20 minuta ili ukoliko dozvoli protivniku da kontroliše igru, ume da zviždi i da vređa igrače.

Belgijska štampa je mahom golmana Protoa i veznog igrača Žilea, koji je bio strelac u Beogradu, svrstala u idealan tim kola u belgijskoj ligi. Opšte je mišljenje da je razlika u kvalitetu između belgijske i srpske lige dovoljna za naglašeni optimizam.

Meč Anderleht – Partizan sudiće Kreg Tompson iz Škotske koji beogradskoj publici nije ostao u dobrom sećanju. Škotlanđanin je pre dve godine sudio susret Partizan – Fenerbahče u Beogradu kada je Turcima dosudio sumnjiv penal i kada je poništio pogodak Milošu Bogunoviću.

U Briselu je temperatura oko 20 stepeni, uz povremenu slabu kišu, tako da bi uslovi za igru mogli da se nazovu povoljnim.

Iako je najava susreta Anderleht – Partizan prva tema belgijske štampe, kao druga tema ističu se briljantne igre belgijske košarkaške reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo gde trenutno imaju skor 4:1 u pobedama. Ipak, uprkos sjajnim partijama, belgijski košarkaši ipak nisu uspeli da se probiju u prvu polovinu sportske štampe, gde dominira fudbal.

Od izveštača B92 iz Brisela, Miloša Šaranovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: