Đoković ekspresno do četvrtfinala

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Parizu pobedom nad francuskim teniserom Arno Klemonom 6:2, 6:2.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.11.2009.

14:51

Default images

Đoković je do svog prvog plasmana među osam najboljih u ’gradu svetlosti’ došao posle sat i 15 minuta igre. Protivnik srpskom teniseru u četvrtfinalu biće Šveđanin Robin Soderling koji je savladao Nikolaja Davidenka sa 6:3, 3:6, 6:4.

Đoković je na samom startu oduzeo servis Francuzu koji je već u narednom gemu uzvratio i izjednačio na 1:1. Srpski teniser je osvojio naredna dva gema, a u petom po redu, Klemon je osvojio i drugi poen, ali je Đoković bez problema set priveo kraju - 6:2.

Drugi set Đoković je počeo još bolje i poveo sa, ispostaviće se, nedostižnih 4:0. Francuz je osvojio dva gema i uspeo je da spasi jednu meč loptu, ali je Đoković drugu iskoristio pa je tako došao i do treće pobede u karijeri nad Klemonom i svojim prvim plasmanom u četvrtfinale turnira u Parizu.

Đoković se sa svojim narednim protivnikom, Šveđaninom Robinom Soderlingom, do sada sastajao četiri puta i zabeležio je sve četiri pobede. Poslednji susret bio je u polufinalu Pekinga ove godine kada je bilo 6:3, 6.3 za srpskog tenisera.

Nagradni fond turnira u Parizu je 2.750.000 evra, a pobedniku će pripasti 450.000 i 1.000 ATP poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: