Iliev otkrio koliko bi Partizan još novca mogao da zaradi od Sadika

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev govorio je o nekadašnjem igraču tog kluba, Umaru Sadiku.

Izvor: MT

Četvrtak, 28.01.2021.

12:28

Iliev otkrio koliko bi Partizan još novca mogao da zaradi od Sadika
Pedja Milosavljevic/Starsport

On je gostujući u emisiji na TV Arenasport otkrio i detalje transfera napadača u špansku Almeriju.

"Partizan je napravio fantastičan posao, pre svih Miloš Vazura koji neverovatno vodi finansije kluba, možda u najgore vreme po klub...", počeo je Iliev i dodao:

"Prodali smo Umara za 5 miliona i 40% od dalje prodaje, a još 3 miliona je fiksno ako Almerija uđe u Primeru. Ostalo bi onda još 10% uz bonuse od milion... U suštini, minimalna zarada je 9 miliona plus 10% što je najveći transfer u istoriji srpskog fudbala kada je stranac u pitanju. Potencijal njegove zarade je veliki, a najidealnije za Partizan je da ode već ove zime."

Za Sadika su počeli da se raspituju pojedini članovi LaLige.

"Nije sportski govoriti, ali nama bi najviše odgovaralo da ga prodaju, a da oni ne uđu u prvu ligu Španije... Partizan može da napravi najveći transfer u istoriji Balkana, može da bude i preko 20 miliona! Cifre se spominju između 40 i 60 miliona, skinulo bi se tu 5 miliona i onda 40% od transfera Partizanu! Zamislite to. Zvuči nerealno, ali to je realost kada bi dozvolila Almerija, ali...", zaključio je ovu priču Iliev.

Sadik je ove sezone za Almeriju postigao 10 golova i treći je strelac Segunde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: