Magija u Sidneju, Srbija pobednik ATP kupa!

Teniske reprezentacije Srbije pobednik je premijernog izdanja ATP kupa!

Izvor: Z.K.

Nedelja, 12.01.2020.

08:00

Magija u Sidneju, Srbija pobednik ATP kupa!
Photo by Cameron Spencer/Getty Images

U velikom finalu u "Ken Rouzvol" areni, naš tim je pobedio šampione Dejvis kupa, reprezentaciju Španiju rezultatom 2:1.

Srbija je na putu do finala u grupnoj fazi u Brizbejnu bila bolja od Južne Afrike (3-0), Francuske (2-1) i Čilea (2-1), da bi u četvrtfinalu u Sidneju pobedila Kanadu (3-0) i konačno u polufinalu Rusiju, takođe sa 3-0.

Španija je u grupi u Pertu pobedila Gruziju, Urugvaj i Japan sve sa po 3-0. U četvrtfinalu u Sidneju, pobedili su Belgiju (2-1) i konačno u polufinalu, domaćina Australiju sa maksimalnih 3-0.

Prvi na teren izašli su Dušan Lajović i Roberto Bautista Agut, Španac je posle 97 minuta igre slavio sa 7:5, 6:1. Bila je to njegova četvrta pobeda u četvrtom duelu sa Lajovićem.

Potom su na teren izašla dva najbolaj tenisera sveta, Novak Đoković i Rafael Nadal. Srpski teniser je posle sat i 55 minuta igre slavio sa 6:2, 7:6 (4).

Bio je to njihov 55. duel, Novak ima tri pobede više, skor je 29:26, a Nadal je u poslednji čas rešio da ne igra i u dublu.

Konačno, u meču odluke, Đoković i Troicki su odigrali fenomenalno i sa 6:3, 6:4 pobedili Pabla Karenjo Bustu i Felisijana Lopesa.
Photo by Cameron Spencer/Getty Images
Bilo je to nestvarnih devet dana na australijskom kontinentu tokom kojih je srpski tenis pokazao svu snagu i kvalitet.

Novak Đoković, Dušan Lajović, Viktor Troicki, Nikola Ćaćić i Nikola Milojević, predvođeni selektorom Nenadom Zimonjićem upisali su se u istoriju - osvojili su premijerno izdanje ATP kupa.

Tako su na neki način nastavili gde su Nenad Zimonjić, Janko Tipsarević i ostali članovi tadašnjeg tima stali 2006. u Diseldorfu, kada su ostali upisani kao poslednji šampioni Svetskog teniskog kupa, takmičenja koje je po svemu bila preteča ovog takmičenja.

I dodali peharu Dejvis kupa iz 2010. još jedan veliki trofej za srpski tenis.

Šta reći, posle dva fantastična meča u singlu, bilo je nerešeno, 1-1 i odluka je morala da padne u dublu.

Rafael Nadal je odustao od izlaska na teren u dublu, umesto njega je zaigrao Felisijano Lopes sa Karenjom Bustom, a Novak i Viktor igrali su kao u magnovenju.
Photo by Cameron Spencer/Getty Images
Možda je krenulo dobro po Špance koji su odmah uspeli da dođu do brejka i to na servis Đokovića, a potom povedu sa 2:0.

Novak i Viktor su uspeli da upišu prvi gem, smanje na 2:1, potom je Španija dobila gem za 3:1 i stali su.

Usledio je odličan niz Đokovića i Troickog koji su dobili narednih pet gemova i set posle 33 minuta igre rezultatom 6:3.

Odlično su igrali u polju, Novakov ritern i Viktorov volej bili su dobra kombinacija, "ciljali" su Karenja Bustu kao slabiju polovinu španskog dubla i isplatlo se.

Odmah su napravili brejk na početku drugog seta, a posle Novakovog servisa poveli i sa 2:0.

Prednost brejka umešno su čuvali do kraja seta, na 5:4 Đoković je fantastično servirao, Španci nisu imali rešenje i posle 76 minuta igre Srbija je stigla do velikog trijumfa o kojem će se još dugo pričati.

Sve detalje sa finala u Sidneju mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

696 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: