Zvezda protiv Helsinkija: Test forme i evro potencijala

Fudbaleri Crvene zvezde kreću u novu evropsku misiju. Posle dvomeča sa Suduvom, na redu je Helsinki u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: Z.K.

Sreda, 24.07.2019.

12:55

Zvezda protiv Helsinkija: Test forme i evro potencijala
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Šampion Srbije na stadionu "Rajko Mitić" od 20.45 polaže novi evropski test. Zadatak je jasan, obezbediti prednost uoči revanša u Finskoj.

Trener crveno-belih Vladan Milojević pozvao je na oprez i respekt protivnika. Start u Linglong Superligi protiv Javora biti je dobra uvertira, ali evro meč je nešto drugo.

Večeras na Marakanu (20.45) stiže finski šampion Helsinki, a Zvezda je velii favorit s kvotom 1,28. Ako mislite da će crveno-beli slaviti bez primljenog gola (Sigurna pobeda), kvota je 1,97. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Helsinki. Naravno, nikada nije lako kada se posle napornih priprema krene u sezonu. Noge su igračima još prilično teške, ali iz nedelje u nedelju je sve lakše o čemu svedoči i igra sa utakmice protiv javora.

Ako su crveno-beli protiv Suduve, naročito u prvom meču delovali poprilično "ukočeno", sada je sve drugačije. Protiv javora je bilo brzih i tečnih akcija, bilo je više prilika za gol, navijače raduje i to da je mreža ostala netaknuta.

Tako nešto biće od velike važnosti u duelu sa Fincima koji su ranije počeli sezonu i sigurno deluju uigranije.

Zvezda ove sezone opet napada Ligu šampiona, stigla je do drugog od četiri koraka, a kvota da će šampion Srbije drugi put uzastopno igrati u grupama elitnog takmičenja je 4,20. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za plasman Zvezde u Evropi ove sezone.

Veruje se da je trener Vladan Milojević došao do startne postave za koju veruje da će biti u stanju da iznese teren u ovom kolu kvalifikacija, mada će biti primoran na izmenu u poslednjoj liniji.

Užasan start Marka Gobeljića na meču sa Suduvom u Beogradu i crveni karton koji je bio jedini logičan epilog posle njoegovog nasrtaja na igrača litvanske ekipe, primorali su Milojevića da potraži drugo rešenje.
photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Filip Stojković će gotovo sigurno zauzeti svoje mesto kraj desne aut linije, a na štoperske pozicije biće postavljeni Milunović i Babić, dok je za Rodića rezervisano mesto po levoj strani terena.

Iznenađenje može da bude oporavljeni Hoze Kanjas, koji je ovog leta pojačao redove prvaka Srbije dolaskom iz PAOK-a. Pitanje je samo koliku minutažu će imati, ali svakako da će biti i on u kombinaciji, pošto je zalečio povredu.

Povratak Miloša Degeneka takođe je velika stvar, ali ne za ovu utakmicu, jer zbog kasne registracije nema pravo nastupa. Na njega treba računati tek u nastavku sezone.

Naravno, velika odgovornost i teren su na napadačima da obezbede toliko bitne golove. Marin je glavni dirigent igre crveno-belih, od njega kreću sve ozbiljnije akcije, izuzetno je kreativan i maštovit i nema dileme da se od njega najviše očekuje.

Ben, Ivanić i Boaći su u toj završnoj trećini, oni su ti koji će tražiti prolaz do mreže Helsinkija. U svakom slučaju, idealan momenat da se vidi kakvi su evropski kredencijali Crvene zvezde ovog leta.

Prošla sezona u Evropi bila je ja pamćenje, koliko su sada na tragu toga, vreme će pokazati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: