Mesi bacio Liverpul "na konopce" – Barsa jednom nogom u finalu Lige šampiona

Fudbaleri Barselone savladali su Liverpul sa 3:0 u prvom polufinalnom susretu Lige šampiona na Kamp Nou i napravili krupan korak ka plasmanu u finale.

Izvor: SN

Sreda, 01.05.2019.

20:07

Mesi bacio Liverpul
Photo by Matthias Hangst/Getty Images

Fudbaleri Barselone savladali su Liverpul na Kamp Nou rezultatom 1:0 u prvom polufinalnom susretu Lige šampiona. Utakmica je igrana u visokom tempu, od samog početka. Liverpul je pokušavao da zbuni Barselonu visokim presingom, ali su domaći uspevali da to reše bez većih problema.

Barsa je stvorila nekoliko kvalitetnih prilika u prvih 15 minuta, ali nije bila dovoljno konkretna, pa je Alisonova mreža mirovala. Sve do 26. minuta. Tada se Luis Suares veoma lepo ubacio iza leđa odbrane, dobio fantastično dodavanje i plasirao loptu u nebranjeni deo mreže. Barsa je povela sa 1:0.

Taj gol kao da je trgao iz sna izabranike Jirgena Klopa, koji su momentalno krenuli sa agresivnijom igrom, doduše i startovi su im bili agresivniji, ali se sve to nekako isplatilo pošto je Liverpul postao ozbiljniji protivnik.

Iako se minimalnim vođstvom Barselone prvo poluvreme završilo, Liverpul nije odustajao, drugi period su počeli još agresivnije, riskirali su još više, ali nisu koristili svoje prilike.

Obično tako to u fudbalu biva, kada svoje prilike ne koristite, iskoristi ih vaš protivnik. Luis Suares se ponovo sjajno ubacio, dobio pravovremen pas i pogodio prečku, pa je Mesi prihvatio loptu i ušetao se u gol Liverpula za prednost od 2:0.

Nakon prekršaja Fabinja nad Mesijem na nekih 30 metara od gola Liverpula, Mesi je preuzeo odgovornost, šutirao na gol i pogodio same rašlje što Alison nije nikako mogao da odbrani i sada je na semaforu pisalo 3:0.

Odmah po izvođenju lopte sa centra, Liverpul je imao kolosalnu šansu da postigne gol u gostima, ali je nakon udarca Manea jedan od defanzivaca Barselone odlično reagovao i sklonio loptu sa gol linije, a ona se odbila do Salaha koji sa nepunih pet metara pogađa stativu.

Do kraja utakmice nije bilo previše uzbuđenja, Barsa je doduše imala dve solidne prilike ali je Dembele oba puta bio prilično neprecizan, pa se rezultat nije menjao. Barselona je sa ovih 3:0 napravila krupan korak ka odlasku u finale Lige šampiona, a da li će se tamo i naći videćemo posle revanš meča koji je na programu za šest dana u Liverpulu.

Utakmicu između Barselone i Liverpula možete pratiti UŽIVO na našem LIVE BLOGU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

655 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: