Petrović jedva sastavio tim za Atinu !

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 19.07.2004.

14:54

Default images

Selektor olimpijske fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore jedva je sastavio ekipu za predstojeću Olimpijadu u Atini, jer su klubovi tražili da pojedini igrači budu oslobodjeni zbog obaveza u evropskim klupskim takmičenjima. 

Petrović je u ponedeljak poslao spisak organizatorima fudbalskog turnira u Atini na kojem je 18 igrača, uključujući 12-oricu koji su bili u sastavu mlade reprezentacije koja je prošlog meseca u Nemačkoj na Evropskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju.

Reprezentacija SCG će u Atini igrati bez dvojice najboljih igrača sa proteklog šampionata u Nemačkoj - kapiten Danka Lazovića iz holandskog Fejnorda i Miloša Marića, novog člana grčkog Olimpijakosa.

Njihovi klubovi nisu bili voljni da ih puste za Olimpijadu, iako Evropska fudbalska unija (UEFA) propisuje da klubovi moraju da puste igrače 14 dana pre takmičenja.

"Razgovarao sam i sa njima dvojicom. Ne bih želeo da se upuštam u šira objašnjenja. Oni tek treba da daju mnogo srpsko-crnogorskom fudbalu. Presekao sam i odlučio da ne dodju", rekao je Petrović na konferenciji za novinare.

Na spisku su:

golmani - Nikola Milojević (Hajduk, Kula) i Aleksandar Čanović (Vojvodina);

odbrana - Bojan Neziri (Metalurg, Ukrajina), Branko Lazarević i Milan Stepanov (obojica iz Vojvodine), Marko Lomić (Železnik), Milan Biševac (Crvena zvezda), Djordje Jokić i Marko Baša (obojica OFK Beograd);

srednji red - Dejan Milovanović (Crvena zvezda), Simon Vukčević i Branimir Petrović (Partizan), Miloš Krasić (CSKA, Moskva), Igor Matić (OFK Beograd) i Goran Lovre (Anderleht, Belgija);

napadači - Andrija Delibašić (Majorka, Španija), Nikola Nikezić (Sutjeska) i Srdjan Radonjić (Partizan).

Petrović je odredio i četiri rezerve, u slučaju da se neki od iograča sa spiska povredi do početka Olimpijade. To su Vladimir Dišljenković, golman Crvene zvezde, Dragan Stančić i Marko Perović takodje iz Zvezde i Nikola Jozić iz Železnik:

"Olimpijske igre dolaze, po nas, u nezgodnom trenutku, jer mnogi naši klubovi, ali i klubovi u inostranstvu imaju obaveze u evropskim takmičenjima. Morao sam da se odlučim, bilo je teško, telefon mi se usijao od razgovora sa igračima. Ovo je kompromis koji sam morao da napravim", rekao je Petrović na konferenciji za novinare.

Petrović će imati problema ne samo oko sastava ekipe, već i oko priprema. Planirano je da se igrači okupe 1. avgusta u Beogradu, ali će sa početka priprema izostati fudbaleri Crvene zvezde Biševac i Milovanović, jer Zvezda igra u kvalifikacijama za Ligu evropskih šampiona protiv švajcarske ekipe Jang Bojs.

Petrović je rekao da je Zvezda pristala da pusti tu dvojicu igrača (posle utakmice sa Jang Bojsom), a da je rezerve, medju kojima su trojica fudbalera Crvene zvezde, "sam odredio".

"I Savez, i Zvezda, i ostali klubovi su u nezavidnoj situaciji. Zvezda živi od gledalaca i od prihoda od učešća u evropskim takmičenjima. Olimpijada traje samo nedelju-dve, a od prihoda se živi cele godine. Mislim da je ovako najbolje", rekao je Petrović, bivši fudbaler Crvene zvezde.  Takodje, sa početka priprema, a možda i sa prve utakmice u Atini, protiv Argentine izostaće i igrač belgijskog Anderlehta Goran Lovre, koji takodje ima obaveze u klubu.
Na olimpijskom turniru reprezentacija SCG biće u grupi sa Argentinom, Tunisom i Australijom.

Petrović je rekao da je gledao kasete sa utakmicama Australije i naveo da je reč o ekipi koja neguje engleski stil igre. "To nama odgovara, jer poznato je da dobro prolazimo u susretima sa takvim ekipama", primetio je selektor olimpijske fudbalske reprezentacije SCG.

Petrović je dodao da još čeka kasete sa utakmica argentinske reprezentacije, a da sutra dobija snimke sa utakmica selekcije Tunisa.

"U svakom slučaju, i sa ovakvom ekipom, borićemo se za jedno od prva dva mesta u grupi koja vode u dalje takmičenje", rekao je Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: