Novi Pazar angažovao košarkaša iz Turske

Košarkaški klub Novi Pazar predstavio je krilnog igrača iz Turske Džema Hana, koji će naredne sezone nositi dres novog člana elitne lige Srbije.

Izvor: LN

Četvrtak, 13.09.2018.

17:43

Novi Pazar angažovao košarkaša iz Turske
Foto: Getty Images

"Srećan sam što sam ovde, gde je rođen moj otac. Dobio sam šansu da igram u Novom Pazaru i najjačoj ligi Srbije, to mi mnogo znači. Nadam se da ćemo kao ekipa raditi dobre stvari, a zahvalan sam što stariji igrači i trener pokušavaju da mi pomognu. Učim jezik i nadam se da ću za dva, tri meseca bolje govoriti", rekao je Han.

Dvadesettrogodišnji Han visok je dva metra, a prošao je mlađe kategorije Bešiktaša. On je poslednji angažman imao u turskom drugoligašu Gemliku.

Pazarci su prethodno angažovali Nemanju Krstića, Marka Radonjića, Nikolu Vujovića, Vladimira Bulatovića i Petra Ivanovića, dok se u klub vratio Džejlan Muratović.

Novi Pazar je odigrao četiri kontrolne utakmice, a posle poraza od rumunskog Kluža (86:61) usledile su pobede nad OKK Beogradom (83:70), Zlatiborom iz Čajetine (93:84) i ruskim Irkutskom (81:70).

Trener Pazara Oliver Popović ocenio je da je u minulom periodu uloženo mnogo napora da ekipa bude konkurentna sa ostalim članovima Košarkaške lige Srbije.

"Doveli smo planirana pojačanja, možda nam nedostaje još jedan bek. Zadovoljni smo dosadašnjim delom priprema, s obzirom na sedam novih igrača. Do izražaja su došle i neke slabosti, koje ćemo pokušati da ispravimo. Treba malo vremena da postanemo tim, ali ovo do sada je sasvim korektno. Idemo u dobrom pravcu", naveo je Popović.

Novi Pazar će sutra od 18.00 u dvorani Pendik odigrati kontrolnu utakmicu protiv Borca iz Čačka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: