Dinara Safina: "Sada imam mnogo više samopouzdanja"

Dinara Safin na US open dolazi kao jedan od najvećih favorita za osvajanje. Nalazi se u najboljoj formi od svih teniserki, trijumfovala je na takmičenjima u Montrealu i LA-u, a na Olimpijadi u Pekingu uzela je srebrnu medalju. Safina govori o prethodnom delu sezone i očekivanjima pred Gren slem u Njujorku.

Izvor: Saša Ozmo

Ponedeljak, 25.08.2008.

22:25

Default images

Dolaziš na US open kao jedna od tenserki trenutno u najboljoj formi. Na kojem je nivou tvoje samopouzdanje?

Da, izgubila sam samo jedan od poslednjih šesnaest mečeva. Osećam se veoma dboro pred početak turira i nadam se da ću nastaviti sa dobrim partijama.

Kakvo je okruženje ovde na Flešing Medouzu, šta US open izdvaja od ostalih turnira?

Osećam se dobro. Kako se turnir priblićava, osećam malo tremu ito je sve. Što se tiče nekog posebnog osećaja, nemam ga. To je i normalno, s obzirom daigram mnogo turnira u nizu i nemam vremena da razmišljam. Ovaj turnir je za mene ipak vrlo poseban, pre svega zbog mog brata (Marata Safina) koji je trijmfovao ovde. Zato je uvek lepo doći ovde.

Da li ti je brat dao neki savet pred US open?

Ne baš. Poslednjih nekoliko meseci i on ima dosta uspeha, pa me ne prati toliko na turnirima.

Kako si zadovoljna žrebom?

Uvek gledam jedino prvu rundu. Nikada ne gledam s kim ću možda igrati posle, bitno je koncentrisati se na svakog sledećeg rivala. Znam da igram sa Amerikankom, kvalifikantkinjom (Kristi An).

Hantuhova u četvrtoj rundi?

Ne gledam tako daleko. Hvala što ste me obavetili.

Bila si prva na US Open seriji. Da li je to promenilo nešto u tvom pristupu i igri, kako se osećaš?

Sve se dogodilo prebrzo, nisam navikla. Još nisam stigla da premotam film, da zaista shvatim šta sam postigla. Trenutno sam kao u snu.
Ove sezone si pobedila 10 Top 10 teniserki. Ima li protivnice koja te brine u ovom momentu, s obzirom da igraš najbolji tenis u životu?

Ja samo izađem na teren, igram svoju igru i trenutno mi sve ide od ruke. Naravno, mnogo treniram i stalno se trudim da poboljšam udarce. Najveća razlika je u samopouzdanju. Počela sam da verujem da mogu da izađem i budem ravnopravna sa svima, a to mi je ranije nedostajalo. Vera u to da mi je igra dovoljno dobra bila je tačka preokreta i zato sam počela da pobeđujem.

Sve je počelo u Berlinu. Kako se osećaš sada u odnosu na period mart-april?

Sada mnogo više verujem u sebe i svoje sposobnosti. Trener misli da postoji još mnogo stvari na kojima treba da radim kako bi postala još bolja i ja ga u svemu slušam.

Koji je bio prelomni trenutak, kad si osetila da si preskočila neku barijeru i da možeš da se takmičiš na najvišem nivou?

Misliim da se to dogodilo upravo u Berlinu. Rekla sam sebi ‘Baš me briga i ako izgubim, bitno je da slušam trenera i da igram agresivno’. Uspelo je, a zašto nije ranije zaista ne znam. Osim toga, tamo sam savladala dosta dobrih igračica (Enan, Serena Vilijams, Dementijeva)

Da li će boravak u Pekingu negativno uticati na tvoje igre na US openu?

Jedini problem je vremenska razlika, treba mi malo vremena da se priviknem i zato sam četiri dana u nizu ustajala u 4 ujutru. Ipak, imala sam nedleju dana da se spremim i treniram, tako da je sve u redu. Imala sam više predaha nego između prethodnih turnira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: