Nova vest
Tenis 0

22.4.2024.

14:20

Navratilova: "Idemo u Saudijsku Arabiju, sledeća je Severna Koreja?"

Legendarna Martina Navratilova još jednom je iznela stav o selidbi završnog WTA turnira u Saudijsku Arabiju.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Profimedia/Schuhmann Alexander

Ova zemlja, u kojoj zaštita ljudskih prava nije baš na zavidnom nivou, biće domaćin ovog takmičenja u naredne tri sezone.

Navratilova se, zajedno sa Kris Evert, izjasnila protiv te ideje.

"Idemo u Saudijsku Arabiju, što je najveća promena koju možete da napravite, izuzev možda odlaska u Severnu Koreju. Kris Evert i ja smo jasno iznele stavove o tome, ali igrači su doneli svoje izbore", rekla je Navratilova i dodala:

"U jednom od komentara koje sam čula, jedan od igrača je rekao da ne žele da to bude politički. Odlazak u Saudijsku Arabiju je otprilike je politika. Dobro došli u sport. Sport je politika. Sport je bio na čelu društvenih promena. Ne vidim kako se tamo išta dešava bez blagoslova Mohameda bin Salmana. On odlučuje šta sme, a šta ne. Pomalo smo egoistični da mislimo da možemo da napravimo nešto, ali ko zna. Možda je ovo dobra stvar, videćemo kako će ići. Igrači to moraju da poštuju, oni su ti koji se takmiče. Na nas to ne utiče. Ne idemo da igramo tamo".

Navratilova se trenutno nalazi u Madridu, gde će u ponedeljak uveče biti dodeljena Laureus nagrada za najboljeg sportistu sveta.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu