Šta je Jokić pričao i kako ga je (na kraju) savladao umor? ANKETA

Nikola Jokić, najbolji košarkaš NBA lige za ovu sezonu, razočarao je Srbiju time što je odlučio da preskoči reprezentativnu akciju ovo leto.

Izvor: Miloš Simanoviæ

Sreda, 16.06.2021.

11:32

Šta je Jokić pričao i kako ga je (na kraju) savladao umor? ANKETA
Starsport/Xinhua/Xue Yubin

Centar Denver Nagetsa, nakon iscrpljujuće sezone u kojoj je sa Denverom stigao do polufinala Zapada, prelomio je da odmori i preskoči kvalifikacioni turnir u Beogradu, ali i Olimpijske igre ako se "Orlovi" kvalifikuju.

Jokić nije propustio nijedan meč u ligaškom delu NBA lige, odigrao je 72 utakmice, a potom još 10 u plej-ofu i to sa prosekom od 34,5 minuta.

U poslednjih godinu dana odigrao je ukupno čak 109 utakmica u NBA ligi.

Svakome je jasno da se srpski košarkaš u velikoj meri potrošio, da ga je "iscedila" sezona u kojoj je jurio MVP nagradu, ali i uspeh sa Denverom.

Nikola je često išao protiv umora, o čemu je govorio na konferencijama za medije, ali i o tome da mu ta činjenica toliko ne smeta.

"Nisam samo ja umoran. Umor i bol, modrice, sve je to deo posla i kroz zo mora da se bori i da se igra. Pogotovo je to slučaj u važnim mečevima", govorio je Jokić, koji je već nekoliko puta odbijao trenera Majka Melouna da ga odmori.

"Svaki put kada pričamo o tome da bi možda mogao da mu smanjim minutažu, Nikola ne želi ni da čuje. Neće da razočara srpski narod. Srbi su jaki momci i ne želi da ima etiketu da nije ratnik", poručio je Meloun u martu.
Starsport/Xinhua/Zhu Zheng
Dok sam zdrav volim da igram, podvlačio je Jokić.

"Ja sam takav, volim da igram dok sam zdrav, a svi mi kažu da bih trebao da propustim neki meč. Razmisliću o tome. Videćemo. Svašta može da se dogodi", rekao je Jokić.

Samo tri meseca kasnije sjajni centar je objavio odluku da celo leto odmori.

"Na moju veliku žalost, ovo je trenutak kada moram da saopštim da i pored ogromne želje, nisam u mogućnosti da nastupam za reprezentaciju. Jednostavno, stanje mog tela iziskuje duže odsustvo sa terena radi oporavka. To je stav i sugestija kluba i jedna neminovnost koju moram da prihvatim. Ubedjen sam da momci i bez mene imaju kvalitet da naprave rezultat koji će nam svima doneti mnogo radosti“, rekao je Jokić u izjavi Tanjugu.

Jasno je kao dan da je Nikoli potreban odmor kako bi se regenirisao za novu sezonu, ali i došao "do daha" posle ovakve.
Starsport/Xinhua/Meng Yongmin
I nema sumnje da je presudan faktor u ovoj odluci bio njegov tim Denver, jer "savet" NBA tima je uvek više od običnog saveta.

Srbiji samo ostaje žal što na raspolaganju neće imati najjači tim, sa najboljim košarkašem sveta, a opet imamo i drugi primer iz komšijske Slovenije sa Lukom Dončićem.

Takođe, Olimpijske igre su na svake četiri godine (ove na pet) i to je najveći sportski događaj koji postoji.

"Orlovi" imaju strašnu generaciju, šteta je da se ne iskoriste svi resursi u Tokiju ako Srbija izbori nastup, što se očekuje.

Potpuno razumljiva je odluka da odmori za kvalifikacije, ali je veliko pitanje da li i za Japan, kada se pogledaju sve činjenice...

Opet, Nikola Jokić zna šta je za najbolje za njega u ovom trenutku, pre svega što se tiče tela, i niko ne dovodi u sumnju njegovu ljubav ka Srbiji.

Jer je uz Novaka Đokovića naš najbolji ambasador u svetu već nekoliko godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

247 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: