Srbija – Rusija 30:30

Rukometaši Srbije odigrali su nerešeno rezultatom 30:30 protiv Rusije u prvom kolu Svetskog prvenstva u Nemačkoj i Danskoj.

 (16:16, 14:14)
  SRB   RUS  
  30 : 30  
KRAJ! Srbija i Rusija odnose po bod
Rukometaši Srbije odigrali su nerešeno rezultatom 30:30 protiv Rusije u prvom kolu Svetskog prvenstva u Nemačkoj i Danskoj.
Nestvarno – Grams skinuo zicer Kukiću za pobedu
Nestvarna odbrana golmana Rusije na osam sekundi do kraja, kada je skinuo zicer Lazaru Kukiću kojim bi Srbija skoro sigurno pobedila. "Zbornaja" ima još malo vremena da napravi totalnu katastrofu za Srbiju.
Srbija ima napad za pobedu!
Kontra rusije i izjednačenje
Rusi su iskoristili kontru. Dibirov je matirao Cuparu sa sedam metara i doneo Rusiji 30:30 na minut i 15 sekundi do kraja.
Kontra rusije i izjednačenje
Rusi su iskoristili kontru. Dibirov je matirao Cuparu sa sedam metara i doneo Rusiji 30:30 na minut i 15 sekundi do kraja.
Dobar napad Srbije, još bolja kontra Rusije, povreda Zelenovića
Kukić je realizovao dobar napad "orlova", ali je takozvani brzi centar Rusije bio efikasan. Srbija nije ni postavila odbranu, a Zelenović je sve vreme bio na zemlji. Rusi nisu marili za Nemanju, kojeg su izneli sa terena. Srbija i dalje vodi, a izgleda da je meč završen za Zelenovića, 30:29.
Vujić i Kiseljev hladnokrvni
Stefan Vujić postiže veoma bitan gol iz izuzetno teške pozicije, ali mu je na drugoj strani uzvratio Kiseljev za 29:28.

AP Photo/Michael Sohn
Tajm-aut Peruničića pred bitan napad Srbije
"Orlovi" na četiri minuta do kraja vode jednim golom razlike, a Peruničić tu vidi šansu da posle dobrog tajm-auta naši dođu do velikih dva gola prednosti.
Majstorija Draška Nenadića za vođstvo Srbije
Lazar Kukić je kaznio nepažnju rukometaša Rusije i hrabro preuzeo odgovornost, te pogodio za izjednačenje. Veoma napeto je u ovim trenucima. Srbija je imala priliku za vođstvo posle promašaja Škurinskog, a Draško Nenadić je raspalio loptu i nestvarnim šutem matirao golmana Rusije! "Orlovi" vode 28:27 na pet minuta do kraja.
Sedmerci i isključenja na obe strane, deset golova Dibirova
Novo isključenje, novi sedmerac. Rusi koriste prednost i dolaze do 26:26, a Dibirov je i dalje nezaustavljiv. Postigao je svoj deseti gol, da bi odmah na drugoj strani Ilić iznudio i isključenje i sedmerac. Vujić nije iskoristio sedmerac i doneo novu veoma važnu odbranu svojoj ekipi. 26:26.
Ilić promašio zicer, Grams spasao Ruse
Novi sedmerac za Srbiju i odmah brži ritam na meču posle toga. Rusi su izjednačili na 25:25, ali je Orbović postigao svoj prvi gol i doneo novu prednost našima. Peruničić smiruje rukometaše Srbije, a arbitri su "spasili" Ruse jer je Srbija imala čistu kontru, ali je ipak pre toga bio faul.

Usledila je nova kontra za naše, ali je Nenadić poslao loptu u aut jer ga saigrač nije gledao. Nemanja Ilić je imao jedan na jedan, ali mu je Grans odbranio čist zicer. Ovo je bila velika prilika za Srbiju, 26:25.
Egal i neizvesnost na meču
Imali su Rusi priliku da dođu do izjednačenja, ali je Kiseljev zadrmao stativu gola. Rusi su dosta agresivniji u odbrani i prave veliki broj faulova za devet metara. Posle jedne jako glupe greške "orlova" Rusi ipak dolaze do izjednačenja na 15 minuta do kraja meča – 24:24.
Ljuti Peruničić traži tajm-aut
Za tili čas ispuštena ozbiljna prednost Srbije. Tri pogotka bez odgovora naših rukometaša nateralo je Nenada Peruničića da zatraži prvi tajm-aut u drugom poluvremenu kako bi "razbudio" svoje igrače, koji su izgleda previše ležerno shvatilli velikih +4. Srbija i dalje vodi, ali samo sa 23:22.

AP Photo/Miæael Sohn
Mini-serija Rusije i majstorija Dibirova
Tibor Dibirov je ubedljivo najbolji rukometaš Rusije na ovom meču. Osam golova je postigla zvezda "zbornaje" i svojom novom majstorijom prepolovio prednost Srbije, 23:21.
Zelenović kao Ronaldinjo!
Posle nove dobre timske odbrane Srbije Nemanja Zelenović je uzeo loptu i krenuo u kontru. Prešao je nekoliko protivnika u stilu najboljih driblera, a sedmerac koji je iznudio iskoristio je Nemanja Ilić. Srbija vodi 23:19!
Trezvena Srbija odlazi na +3
Rusi su se zbunili u napadu. Sudije nisu dosudile faul koji su oni očekivali, a to je sve mirno ispratio Ilić i postigao gol iz kontre. Identičnim scenarijom "orlovi" su opet uhvatili Rusiju na "spavanju" a ovoga puta pogodio je Radivojević, za 21:18 za naše rukometaše.
Kolo sreće se okreće – Srbija ponovo vodi
Posle dugog napada Srbije sudije su dosudile sedmerac posle faula nad Marsenićem. Nemanja Ilić je stao na crtu i "izlomio" Kirejeva, te postigao svoj drugi gol. Žitnjikov nije bio precizan, ali je majstorski pogodio malu mrežu Radivojevića.

Rusi su u nokdaunu, pa su dobili i isključenje. "Orlovi" vode 19:18!
Efikasno na startu drugog poluvremena
Dosta brzo se igra i u nastavku. Srbija je postigla jedan, a Rusija dva gola za nepuna tri minuta. "Zbornaja" vodi 18:17.
Počelo je drugo poluvreme!

AP Photo/Michael Sohn
Poluvreme: Egal Srbije i Rusije
Srbija je imala poslednji napad u prvom poluvremenu posle loše kontre Rusa. Posle dosta konfuzije lopta je došla do Nikolića koji je pogodio za 16:16 posle prvih 30 minuta.
Prvi gol sa krilne pozicije za Srbiju!
Konačno smo videli prvi gol sa krila za Srbiju. Igra se u veoma brzom ritmu i Dibirov dolazi do svog šestog gola. Posle njegovog, ali i Radivojevićevog gola, Rusi vode 16:15 pred poluvreme.
Tajm-aut Peruničića, Srbija se "traži"
Prvi gol Lazara Kukića na Svetskom prvenstvu, ali Rusi nisu pali i postigli su novi gol samo nekoliko sekundi kasnije. Žitnjikov vraća prednost na stranu Rusa na četiri minuta do kraja prvog poluvremena.

Dosta neorganizovanije "orlovi" izgledaju krajem nego što su izgledali početkom prvog poluvremena, pa trener Peruničić traži prvi tajm-aut.
Rusija prvi put do vođstva u 24. minutu
Žitnjikov koristi lošu realizaciju Srbije i dolazi do novog gola, kojim Rusi vode po prvi put od početka utakmice sa 13:12. Golman Rusije je u međuvremenu napravio dve izvanredne parade i spreio "orlove" da dođu do gola.
Majstorije na obe strane
Dibirov pokazuje novu majstoriju i postiže svoj četvrti gol za izjednačenje. Rusi još uvek nisu vodili na ovom meču, a neće barem još ne kratko jer Zelenović pogađa za 12:11.
Majstorija Vujića i nesportski potez Rusa
Konačno dobre stvari ponovo za naše. Stefan Vujić je treći put bio precizan, a zatim je jedan od rukometaša Rusije dobio isključenje. Ipak, "orlovi" još jedanput ne uspevaju da se odbrane sa igračem više, pa Rusi dolaze do 10:10.
Sudije u istom ritmu, egal Srbije i Rusije
Majstorija Nenadića – dao je loš pas, ali mu se lopta odbila u ruke i on je to realizovao. Rusi su brzo otišli u napad i pogodili preko Kalaraša. Marsenić nije imao sreće i pogodio je prečku, a na drugoj strani novo isključenje, novi sedmerac. Nemanja Ilić je dobio drugo isključenje na meču i Rusi su dobili osmi sedmerac za 18 minuta, te izjednačili na 9:9.
Sedmi sedmerac za Ruse i nova odbrana Verkića
Šesti sedmerac za Rusiju i četvrti pogodak iz kaznenog udarca za prvo izjednačenje od početka meča u 15. minutu, strelac je Šiškarijev. Pivotmen Berlina Marsenić vraća Srbiju u dobru poziciju svojim prvim golom. Verkić je ponovo zasijao! Rusi su dobili sedmi sedmerac i promašili po treći put, drugi put je odbranio Stevislav Verkić. Srbija vodi 8:7.
Loša igra Srbije sa igračem više
Pušica još jednom pokazuje svoje znanje. On je perfektan i ima tri pogotka. Srbija je imala igrača više posle prvog isključenja za Rusiju ali nije uspela da se odbrane od Dibirova. U poslednjem napadu sa igračem više "orlovi" ne uspevaju da dođu do gola – 7:6.
Novi sedmerac, novo isključenje
Peti sedmerac za Ruse i treće isključenje za Srbiju. Rusi to koriste, postižu sedmerac a potom i koriste to što "orlovi" nisu imali golmana u napadu. Dobra sekvenca protivnika, koji smanjuju prednost Srbije na 6:5.

AP Photo/Miæael Sohn
Poezija "orlova" u napadu
Miljan Pušica je najbolji akter ovog meča, za sada. Postiže i svoj drugi pogodak za 5:3, a posle njegovog pogotka Srbija je konačno opet kompletna. Verklić dolazi do nove odbrane. Odličan prodor Stefana Vujića i Srbija prvi put odlazi na plus tri.
Srbija postiže gol sa dva igrača manje
Jako lepa, kreativna igra Srbije u fazi napada! Pušica je ostao sam i pogodio, a Srbija je došla do 4:2 sa dva igrača manje.
Verkić brani sedmerac!
Već četvrti sedmerac za Rusiju, a evo i odbrane Svetislava Verkića! Drugi promašen sedmerac za Ruse, koji trenutno imaju dva igrača više zbog dva isključenja, najskorije za Nemanju Ilića.
Treći sedmerac za Ruse
Kriterijum norveških sudija večeras nije naklonjen Srbiji. Za samo četiri i po minuta dosuđena su tri sedmerca, a Rusi su iskoristili dva. Zelenović pogađa prečku, te je sada 3:2.
Rusija dolazi do gola iz već drugog sedmerca
Ovoga puta odbrane od sedmerca nije bilo. Srbija je napravila već dva sedmerca u samo tri i po minuta igre, ali i vodi sa 3:1 posle uspešne kontre.
Rusija promašila sedmerac, Srbija ih kaznila
Rusi su promašili veliku priliku iz sedmerca, a zatim je Ilić to kaznio! Odličan početak za naše reprezentativce koji vode 2:0 na samom startu.
1:0 za Srbiju, Zelenović!
Prvi strelac na Svetskom prvenstvu za Srbiju je Zelenović! "Orlovi" vode 1:0.
Meč je počeo, Srbija ima prvi napad!
Meč počinje u 18.00
Dobrodošli!
Dobrodošli u B92 live blog u kojem ćemo pratiti meč prvog kola Svetskog prvenstva u rukometu između Srbije i Rusije.

Možda vas zanima

Podeli: