Dario Šarić zvanično u Ciboni

Posle nekoliko dana neizvesnosti, jedan od najtalentovanijih evropskih košarkaša Dario Šarić zvanično je potpisao za zagrebačku Cibonu.

Izvor: AK

Utorak, 27.11.2012.

18:31

Default images

Nakon što je napustio Zagreb, Šarić se proteklih meseci seljakao iz Bilbaa, preko Splita do Fenerbahčea, ali nije potpisao zvaničan ugovor, što zbog odštete, što zbog uslova.

Ipak, supertalentovani Šarić će konačno dobiti šansu da pokaže šta ume, i pokuša da pomogne Ciboni da izađe iz rezultatske krize. U igri je bila i Cedevita, ali dogovor nije postignut.

"Sapunica je završena! Dario danas ili sutra potpisuje za Cibonu! Cedevitu više nismo mogli da čekamo, hteli su da odlože za četvrtak ili petak", rekao je Šarićev otac Predrag "Večernjem listu".

Tako će u sredu najbolji mladi košarkaš Evrope službeno će biti predstavljen u Ciboni za koju bi mogao da debituje već u nedelju protiv Union Olimpije.

Pretpostavlja se da će potpisati četvorogodišnji ugovor, ali da će na kraju svake od narednih sezona imati mogućnost da pređe u NBA ligu. Očekuje se da se Šarić prijavi već za predstojeći NBA draft 2013, a da u NBA ode sledeće godine.

Upravo je to bio kamen spoticanja tokom pregovora sa zainteresovanim stranama. Cibona bi od Šarićevog prelaska u NBA trebalo da dobije oko 10% njegovog prvog ugovora.

Sa obzirom da se procenjuje da će biti izabran u prvih deset pikova, on bi mogao da dobije ugovor od 10-15 miliona dolara.

I dalje je nepoznato ko je finansirao njegov dolazak u Cibonu, jer je njegov novi klub dužan da plati Zagrebu odštetu od 550.000 €. Hrvatski mediji navode da je u pitanju nepoznati sponzor.

Tokom leta se spekulisalo da bi Šarić mogao da pređe u Partizan mt:s, i on je istakao da bi to bila najbolja opcija za njega, ali da onda ne bi mogao da se vrati u svoj rodni Šibenik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: