Srbija 6

04.05.2024.

8:41

Vučić: "Kina je najbolji partner Srbije"; "Postoji jedna važna stvar"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je pred posetu kineskog predsednika Si Đinpinga Beogradu da je Kina najbolji partner Srbije u ostvarivanju državnih ciljeva.

Izvor: Tanjug

Vučić: "Kina je najbolji partner Srbije"; "Postoji jedna važna stvar"
F.S./ATAImages

Podeli:

Vučić je rekao za kinesku CCTV da Si uvek ispunjava ono što je rekao, koji ne obećava mnogo, ali da kada obeća, onda sve i ispuni. Vučić je istakao da Srbija može i treba da nauči, kako je naveo, "na hiljade stvari od svojih kineskih prijatelja".

Vučić je naglasio da je Srbija potpuno posvećena Sijevoj poseti i da veruje da će ona doneti koristi i biti u interesu i kineskog i srpskog naroda.

"Postoji jedna važna stvar. Sporazum o slobodnoj trgovini koji smo potpisali u Pekingu. To je veoma važan sporazum za nas. Zbog toga što smo sada dostigli ukupnu trgovinsku razmenu od 6,1 milijardu dolara između naše dve zemlje. Verujem da ćemo to udvostručiti ili utrostručiti u narednih 10 godina ili čak i više od toga", naveo je Vučić.

Kada je u pitanju Tajvan, Vučić je istakao da Srbija snažno podržava princip jedne Kine.

"Tajvan je Kina. I tačka", naveo je Vučić.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

1 d

Podeli: