Petak, 09.10.2020.

11:00

"Gladni" Lebron, Dejvisov "zid", "mamba" dresovi – sve je spremno za slavlje Lejkersa

Imaju 3-1, Lebrona "gladnog" titula, nezaustavljivog Dejvisa, a spremili su i dresove "crne mambe".

Izvor: B92

Photo by Kevin C. Cox/Getty Images

Los Anđeles Lejkersi nalaze se na korak od 17. NBA titule i izjednačenja rekorda najvećeg rivala Boston Seltiksa.

Majami Hit je slavio u trećoj utakmici, dobro je parirao "jezerašima" i u četvrtoj, ali su odbrana i centarska linija presudile.

"Moraće da se prilagode. Bićemo spremni za to", kaže Entoni Dejvis uoči petog meča finala NBA plej-ofa (subota, 3.00).

Lejkersi se bore za prvu titulu od 2010. i ere Kobija Brajanta, koji će svakako biti u centru pažnje i ovaj put.

Cela sezona u NBA ligi, a posebno u redovima Lejkersa je posvećena u odavanju poštovanja tragično nastradaloj legendi "jezeraša", NBA lige i košarke uopšte.

Svesni da su blizu osvajanja titule, odlučili su da u petom meču umesto u predvođenim purpurnim dresovima igraju u posebnoj garnituri u crnoj boji, upravo u čast Brajanta, a u kojoj do sada imaju savršen učinak 4-0.
Photo by Douglas P. DeFelice/Getty Images
Ključni faktor na parketu će i u ovom susretu svakako biti Dejvis.

Iako je Lebron Džejms u četvrtoj utakmici imao skoro tripl-dabl (28 poena, 12 skokova, 8 asistencija), Dejvis je iks-faktor ovog tima.

U finalnoj seriji prosečno pogađa 61 odsto šuteva iz igre i sjajnih 54,5% za tri poena, a u četvrtom meču je pogodio svih 17 slobodnih bacanja.

Ubacio je 22 poena uz 9 skokova, ali je ključni doprinos dao u odbrani sa čak četiri blokade.

"Ovaj momak može sve u odbrani",
kaže Lebron o "Obrvi".
Photo by Kevin C. Cox/Getty Images
Što se tiče Hita, stvar je jasna – potrebna im je još jedna maestralna partija Džimija Batlera, ali i doprinos ostatka ekipe.

Batler je praktično sam dobio treći meč (40p, 13as, 11sk), a Majami je pratio Lejkerse i u četvrtom zahvaljujući njemu (22p, 10sk, 9as).

Ipak, na sličnom nivou moraju da odigraju još bar dvojica igrača, posebno zbog toga što Goran Dragić skoro siguro neće igrati ni na ovom meču, a on je doprinosio sa oko 16 poena, 5 asistencija i 3 skoka po susretu.

"Ovo je izuzetno težak zadatak. Moramo se fokusirati na to da smo sposobni da kontrolišemo situaciju. Nismo izgubili samopouzdanje. Ja ću se potruditi da bude visoko jer mora biti vrhunsko da bismo pobedili",
kaže Batler.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: