Šampion na kolenima – Tejtum i Smart odveli Boston na 2-0

Košarkaši Boston Seltiksa savladali su Toronto Reptorse 102:99 i poveli 2-0 u polufinalu Istoka NBA plej-ofa.

Izvor: B92

Sreda, 02.09.2020.

02:30

Šampion na kolenima – Tejtum i Smart odveli Boston na 2-0
Photo by Mike Ehrmann/Getty Images

Džejson Tejtum je postigao 34 poena, a Markus Smart pogodio pet trojki u poslednjem kvartalu i bacili aktuelnog šampiona na kolena.

Smart je meč završio sa 19 poena, 17 je dodao Kemba Voker, dok je 16 ubacio Džejlen Braun u trećoj pobedi Seltiksa nad Reptorsima u "Dizni svetu", a petoj u šest mečeva ove sezone.

Reptorse je predvodio O-Dži Anunobi sa 20 poena, 19 je dodao Fred Vanvlit, koji je promašio šut za produžetak na isteku četvrtog kvartala.

Serž Ibaka i Paskal Sijakam su dodali po 17 poena, dok je 16 ubacio Kajl Lauri.

Smart je pogodio tri trojke u tri uzastopna poseda Seltiksa u roku od 73 sekunde u četvrtom periodu, a onda dodao još jednu za preokret na 86:85 na osam minuta pre kraja.
To je bio deo serije Seltiksa 29:9 kojom su stigli do 95:87 na četiri i po minuta pre finiša meča u kojem je Toronto imao i 12 poena prednosti.

Toronto serijom od pet poena smanjuje na 95:92 tri i po minuta pre kraja, a posle koševa Laurija sa penala dolaze na poen zaostatka pred poslednjih 61 sekundi.

Međutim, Voker pogađa step-bek u narednom posedu Bostona, a VanVlit ne koristi poslednju priliku i Seltiksi odlaze na 2-0.

Treći meč serije na programu je u četvrtak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: