Nova vest
Tenis 0

29.4.2024.

11:45

Ruska gej teniserka: Date su mi garancije da ću biti bezbedna

Ruska teniserka Darija Kasatkina, jedna od retkih otvoreno gej teniserki na WTA turneji, izjavila je da je dobila bezbednosne garancije za učešće na završnom mastersu u Saudijskoj Arabiji.

Izvor: Beta

EPA-EFE/DANIEL GONZALEZ

Ukoliko se na kraju sezone plasira među osam najboljih, Kasatkina će učestvovati na završnom mastersu, koji se ove godine prvi put održava u Rijadu.

"Date su mi garancije da ću biti bezbedna. Ako se kvalifikujem, to znači da sam među osam najboljih na svetu, a to je odlična vest za mene", izjavila je Kasatkina za "BBC".

Izvršni direktor WTA Stiv Sajmon je rekao da su predstavnici LGBTQ+ zajednice bili uključeni u putovanje u Saudijsku Arabiju kada su kontrolisani svi uslovi, pre nego što je zaključen dogovor da Rijad bude domaćin završnog WTA mastersa.

"Vidimo da su Saudijci sada veoma zaljubljeni u sport, da žele da razvijaju sport. I sve dok to daje priliku tamošnjim ljudima, deci i ženama da zaista vide sport, da ga gledaju, da mogu da igraju i učestvuju na događaju, mislim da je to sjajno", dodala je Kastkina.

Finalni WTA turnir u Rijadu održaće se u novembru.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Apel za sve: "Vozite kao žene!"

Francusko udruženje za bezbednost na putevima pozvalo je ljude da "voze kao žene" kako bi se smanjio broj smrtnih slučajeva u saobraćajnim nesrećama.

Business Insider

14:39

4 h

Novo Sport Video Menu