Nedelja, 23.06.2019.

16:07

"Biranje Bitadzea? Nikad lakši izbor, telefoni su odmah počeli da zvone"

Predsednik košarkaških operacija Indijana Pejsersa Kevin Pričard je objasnio zašto je na draftu izabrao Gogu Bitadzea.

Izvor: SV

EPA-EFE/JASON SZENES SHUTTERSTOCK OUT

Doskorašnji centar Mega Leksa će se preseliti u Indijanapolis, pošto je odabran kao 18. pik na "pijaci".

"Znate kako smo znali da je to dobar izbor? Telefoni su počeli da zvone čim smo ga izabrali. Nikada se tako nije desilo. Neki od mojih bivših timova su bili veoma agresivni u pokušaju da ga dovedu. Nikada nisam imao takvu situaciju", rekao je Pričard.

Navodno je San Antonio bio veoma zainteresovan da u svojim redovima vidi reprezentativca Gruzije, pošto je birao sa 19. pozicije na draftu.

"Hajde da kažemo da je više od tri ili četiri tima bilo veoma agresivno"
, naveo je Pričard.

Kako je istakao, Pejsersi nisu očekivali da će doći u priliku da izaberu Bitadzea.

"Očekivali smo da će ga izabrati ranije, ali kako njegovo ime nije prozivano, naš interes je porastao. Veoma retko se skauti i konsultanti potpuno usaglase sa Lerijem Birdom i Donijem Volšom oko nečega. Biranje Bitadzea je najlakša odluka koju sam ikada doneo. Nikada veći konsenzus nije postojao", rekao je Pričard.

On je objasnio i da ne postoji nikakva bojazan od od gomilanja igrača na centarskim pozicijama.

"Majls Tarner i Domantas Sabonis mogu da odigraju i kao krilni centri. Nema sumnje u to da će njih trojica moći da budu u sastavu. Nisam ga birao da bih ga prosledio dalje. Birao sam ga jer sam ga želeo u timu", naveo je Pričard.

Trener Pejsersa Nejt Mekmilan je ipak dodao da i dalje razmišlja o tome kako će da uklopi tri kvalitetna igrača na visokim pozicijama.

"Razmišljaću o tome celo leto", rekao je Mekmilan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: