Netsi prave prostor za Irvinga, Hoksi skupljaju pikove – kreće lavina trejdova!

Bruklin Netsi trejdovali su Alena Kreba i dva pika prve runde u Atlantu Hoks, u zamenu za Torijana Prinsa i pika druge runde 2021. godine.

Izvor: PT

Petak, 07.06.2019.

08:10

Netsi prave prostor za Irvinga, Hoksi skupljaju pikove – kreće lavina trejdova!
Photo by Matthew Stockman/Getty Images/ Alen Kreb

Netsi su ovim potezom "očistili seleri-kep", pošto je Kreb za narednu sezonu imao ugovor od 18,5 miliona dolara.

Franišiza iz Njujorka ovog leta ima velike planove i trejdom Kreba stvorili su prostor da dovedu dva "maks" košarkaša, odnosno igrača koji zahteva maksimalni ugovor.

Kako je preneo Adrijan Vojnarovski, Kajri Irving ozbiljno razmatra Netse, koji bi želeli da upare njega i Dianđela Rasela. Mnogima se ne sviđa potencijalno uparivanje Dlo-a i "Uncle Drew", ali videćemo šta će uraditi Bruklin.

Sa druge strane, ovo je veoma dobar trejd za Hokse, koji su dobili 17. pika s ovog drafta, što znači da će na ovogodišnjem draftu imati 8, 10, 17, 35, 41. i 42. pika. Takođe, dobili su i pika prve runde 2020, s tim što je on zaštićen od 1-14.

Ako Bruklin uđe u plej-of Atlanta će imati njihov pik prve runde, a ako ne uspeju u toj nameri, onda će ostatiti u njihovom vlasništvu.

"Free agency" u NBA ligi kreće prvog jula, međutim trebalo bi očekivati još dosta trejdova, pogotovo na dan Drafta, koji je na programu 20. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: