Kavaj i Toronto napadaju titulu – Gasol u Kanadi

Toronto Reptorsi su neposredno pred istek prelaznog roka NBA lige doveli košarkaša Memfis Grizlisa Marka Gasola, prenosi Adrijan Vojnarovski.

Izvor: LN

Četvrtak, 07.02.2019.

20:01

Kavaj i Toronto napadaju titulu – Gasol u Kanadi
Photo by Ezra Shaw/Getty Images

Novinar ESPN je potvrdio da je došlo do dogovora između Memfisa i Toronta, te da će iskusni španski centar preći u Kanadu.

Gasol je od početka svoje NBA karijere bio u Memfisu, ukupno 11 sezona uključujući i ovu. On je ove godine imao nešto lošiju sezonu sa prosekom od 15,7 poena, 8,6 skokova i 4,7 asistencija po meču.

U zamenu za Gasola, Toronto će u Memfis poslati litvanskog centra Jonasa Valančunasa, kao i Delona Rajta i Si Džeja Majlsa. Uz to, Grizlisi će dobiti i pika druge runde 2024. godine.

Valančunas je propustio veći deo ove sezone zbog povrede i u njegovom odsustvu startnog centra igrao je Serž Ibaka, koji bi verovatno trebalo da se, dolaskom Gasola, vrati na prirodnu poziciju "četvorke", što bi značilo da će Paskal Sijakam ispasti iz prve postave.

Španski centar u Toronto prelazi sa važećim ugovorom do kraja naredne sezone, prema kojem dobija 25 miliona dolara po sezoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: