Jokić: Utakmica se otvorila za mene, želeo sam da postignem 40 poena

Košarkaš Denvera Nikola Jokić je prethodne noći imao meč za pamćenje kada je protiv Fikiksa ostvario tripl-dabl učinak od 35 poena, 12 skokova i 11 asistencija.

Izvor: Z.K.

Nedelja, 21.10.2018.

19:29

Jokić: Utakmica se otvorila za mene, želeo sam da postignem 40 poena
Foto: Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Sjajni centar je po završetku duela, prvog za Denver u novoj sezoni pred svojim navijačima, logično bio u centru pažnje, a navijači su bili prezadovoljni.

Po izlasku sa parketa, sa tribina se začulo "MVP, MVP", a Jokić nije propustio priliku da se zahvali navijačima Nagetsa.

"Dugo sam čekao da prestanu sa skandiranjem. Hvala Denveru. Zaista, hvala svima. Ovo je tek početak sezone, mislim da je svima bilo zabavno", rekao je srpski košarkaš.

On je priznao da je imao veliku želju da postigne još koševa.

"Mislio sam da ću susret završiti sa 40 poena. Nikada mi tako nešto nije pošlo za rukom. Utakmica se, prosto rečeno, otvorila za mene. Mislim da sam mnogo poena postigao u prvoj četvrtini i posle sam nastavio da igram agresivno. Isplatilo se", kaže Jokić.

U pobedi nad Finiksom od 119:91, dogodila se i povreda Vila Bartona. Jokić, kao i svi u timu, smatra da tim mnogo gubi na snazi kada on nije na terenu.

"Nedostajaće nam i to mnogo. Ne samo na terenu, već i kao podrška sa klupe. On je momak koji može da razgovara sa svima, čak i sa trenerom, može da kaže šta god želi. Nema dlake na jeziku. Nadam se da će se brzo oporaviti", dodao je Jokić.

O Jokiću su sa velikim pohvalama pričali i ostali akteri susreta. Trener Majkl Maloun je bio vrlo impresioniran.

"Imao je jednu od onih večeri kada vam sve polazi za rukom. Promašio je samo jedan šut i to sa slobodnih bacanja. I kad god vas pomenu u društvu Vilta Čemberlejna, znači da ste uradili nešto fantastično", kaže Maloun.

Trener Finiksa Igor Kokoškov deli isti utisak.

"Individualno i timski potučeni smo u svakom aspektu igre. Što se tiče Jokića, mogu samo da kažem da je imao čudesnu utakmicu", rekao je bivši selektor Slovenije.

Jokić je osim tripl-dabl učinka imao i četiri ukradene lopte.

"Bila je to savršena noć za njega. Sve što je uputio ka košu iz igre je pogodio, nije gubio loptu, nije moglo da bude bolje", poručio je Jokićev klupski kolega Džamal Marej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: