Metla za "Kralja" – Golden Stejt vlada NBA ligom!

Košarkaši Golden Stejta savladali su Klivlend sa 4-0 u finalnoj seriji NBA, čime su odbranili titulu najbolje franšize na svetu.

Izvor: PT

Subota, 09.06.2018.

08:11

Metla za
Photo by Justin K. Aller/Getty Images

Izabranici Stiva Kera slavili su u poslednjem meču sa 108:85, a za MVP finala proglašen je Kevin Durent.

"Znate da ste sjajan tim kada svi žele da vas pobede, bilo da su to protivnički igrači, treneri, navijači ili mediji koji nas mrze. Sjajan je osećaj kada ste ekipa na nišanu. To nas čini boljim", rekao je Durent.

Lebron Džejms nije uspeo da donese Kavalirsima novu titulu, ali sa ovakvim sastavom čini se da je ovo bio maksimum za tim iz Ohaja.

Klivlend nije imao nikakve šanse u poslednjem meču, a utisak je da je serija rešena još u prvom duelu kada je Klivlend oštećen od strane sudija i kada se desio onaj čuveni potez Džej Ar Smita.

Kavsi su posle toga potpuno pali duhom, GSW je to iskoristio i stigao do treće titule u četiri godine u najjačoj ligi na svetu.

U poslednjem susretu najefikasniji bio je Stef Kari koji je ubacio 37 poena, uz šest skokova i četiri asistencije, a pratili su ga Kevin Durent sa tripl-dabl učinkom (20p, 12sk, 10as) i Andre Igudala sa 11 poena, odnosno Klej Tompson sa 10.

Kod Kavsa najefikasniji bio je Lebron Džejms sa 23 poena, osam asistencija i sedam skokova, dok su dvocifreni još bili Kevin Lav (13p), Džej Ar Smit (10p) i Rodni Hud sa 10 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

199 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: