Nova vest
Rukomet 1

9.5.2024.

18:20

"Ne odustajemo od plasmana na Svetsko prvenstvo"

Srpski rukometaši nisu uspeli da slave na prvom meču baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo.

Srđan Novaković
Profimedia

Srbija je poražena od reprezentacije Španije na gostujućem terenu rezultatom 32:28. To i nije tako loš rezultat s obzirom da se revanš meč igra u Srbiji, gde će orlovi imati priliku da nadomeste rezultatski minus iz Španije. 

Uprkos porazu u Španiji selektor Boris Rojević je nahvalio svoje igrače. 

"Jako sam zadovoljan pristupom momaka. Došli smo sa podmlađenim sastavom, bez šest-sedam važnih igrača i pružiti ovakav otpor Španiji zaista me čini ponosnim. Da smo bili malo strpljiviji kod nekih otvorenih šansi, bio bi još bolji rezultat, ali ovaj meč pokazuje da smo na pravom putu. Imamo još 60 minuta u Novom Sadu i borićemo se svim silama da pobedimo i izborimo plasman na Svetsko prvenstvo, sve je moguće. Pozivam sve navijače da dođu u nedelju da daju vetar u leđima ovim momcima koji zaista zaslužuju podršku i pokazali su da mogu da se nose sa jednom rukometnom silom kakva je Španija", rekao je Rojević za sajt RSS.

Ni Lazara Kukića na napušta optimizam posle prve utakmice, jer smatra da je rezultat aktivan i da Srbije ima šanse da se plasira na Svetsko prvenstvo. 

"Aktivan je rezultat. Mislim da smo izvanredno odigrali prvo poluvreme, bilo je dosta dobrih elemenata u igri, kao i zajednička i timska igra. Nalazili smo dosta dobrih rešenja u napadu, ali smo u drugom poluvremenu posustali najpre u ofanzivi u poslednjih 15-20 minuta meča. Borba nije izostala, ne odustajemo, čeka nas drugo poluvreme u Novom Sadu i nadamo se da možemo da pobedimo i preokrenemo rezultat u našu korist", istakao je Lazar Kukić.

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu