Ruski oligarh prodao deo 'Mrežica'

Vlasnik Brukli Netsa Mihail Prohorov prodao je 49% udela svoje ekipe, ali je i dalje ostaje većinski vlasnik tima iz istočne konferencije.

Izvor: LN

Petak, 13.04.2018.

13:46

Ruski oligarh prodao deo 'Mrežica'
Photo by Alex Goodlett/Getty Images

Prohorov, koji je takođe deo menadžmenta moskovskog CSKA, kaže da neće doći do nikakvih promena pri svakodnevnom vođenju organizacije.

Novi manjinski vlasnik Netsa biće Džo Tsai, suosnivač globalne internet kompanije "Alibaba" i predsednik "Alibaba Grupe".

"Dok smo tražili partnera za naš tim prioritet nam je bio da to bude neko ko deli našu viziju i strast prema razvijanju Bruklin Netsa. Svi koji su pratili našu priču znaju da smo naučili neke teške lekcije, ali da smo sada usredsređeni na građenje naše kulture, a to mora da se reflektuje u svemu što radimo. Bilo nam je veoma bitno da izaberemo partnera koji će biti podjednako posvećen organizaciji kao i mi, kako bi smo napravili jednu sjajnu NBA franšizu", rekao je Prohorov.

Podsećamo, Bruklin je ove godine završio ligaški deo NBA na 12. mestu istočne konferencije, ali njihov pik na draftu pripada Klivlend Kavalirsima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: