Drugi tripl-dabl Simonsa, 'Jednorog' i Demar po 37

Prethodnu noć obeležio je neverovatni Lebron Džejms, ali i još nekoliko sjajnih mečeva, veoma dobrih individualnih partija i zanimljivih derbija.

Izvor:

Subota, 04.11.2017.

09:17

Drugi tripl-dabl Simonsa, 'Jednorog' i Demar po 37
Getty Images

'Kralj' je dominirao na gostovanju Klivlend Kavalirsa Vašington Vizardsima sa 57 poena, 11 skokova i sedam asistencija, dok je naš Nikola Jokić još jednom bio odličan u novoj pobedi Denver Nagetsa.

S druge strane, derbi večeri pripao je Boston Seltiksima koji su slavili na gostovanju protiv Tandera u Oklahoma Sitiju 101:94, uz 25 poena Kajrija Irvinga, dok je Kristaps Porzingis nastavio sa neverovatnim partijama – ubacivši 37 poena u pobedi Njujork Niksa nad Finiks Sansima 120:107.

Filadelfija 76ersi nastavili su da dižu formu, odigrali su vrhunski na timskom nivou, Džej Džej Redik blistao je sa 31 poenom, a Ben Simons još jednom je pokazao koliki je potencijal zabeleživši prvi tripl-dabl u karijeri, što je bilo dovoljno za trijumf nad Indijana Pejsersima 121:110.
Getty Images
Jednu od najboljih partija večeri pružio je i Demar Derozan sa 37 poena i osam skokova, a Toronto Reptorsi bili su bolji od Džeza u Juti 109:100. Entoni Dejvis (30 poena, 13 skokova) i Demarkus Kazins (20 poena, 22 skoka(!) i sedam asistencija) predvodili su Nju Orleans Pelikanse do pobede nad Meveriksima u Dalasu 99:94, dok je Džejms Harden bio najzaslužniji za trijumf Hjuston Roketsa nad Atlanta Hoksima – 119:104.

San Antonio Sparsi bili su bolji od Šarlot Hornetsa 108:101, Detroit Pistonsi su, bez Bobana Marjanovića, porazili Milvoki Bakse, za koje je Janis Adetokumbo ubacio 29 poena, 105:96, Čikago Bulsi iznenadili su Orlando Medžik 105:83.

U najefikasnijem, a ujedno i poslednjem, susretu večeri Los Anđeles Lejkersi su, predvođeni Brukom Lopesom sa 34 poena i deset uhvaćenih lopti, savladali Bruklin Netse – 124:112.
Getty Images
Ekipa Breda Stivensa igra sve bolje i polako hvata pravi ritam sedmom pobedom u nizu, a velike zasluge za to ima i novi 'dirigent', koji se trudi da izostanak Gordona Hejvorda bude što manje primetan, koliko je to moguće.

'Uncle Drew' svakako može i daleko bolje, ali je njegovih 25 poena (7/15 za dva, 3/7 za tri), uz šest asistencija, pet skokova i dve krađe, bilo dovoljno za preokret i pobedu u Oklahomi.

Odličan je bio i Al Horford sa 20 poena i osam skokova, Džejson Tejtum imao je 13 poena, šest uhvaćenih lopti i tri asistencije, dok se Džejlen Braun istakao sa deset poena i 12 skokova.

Kod domaćina je najbolji bio Pol Džordž sa 25 poena (6/10 za dva. 3/10 za tri) i deset uhvaćenih lopti, a Rasel Vestbruk dodao je 19 poena, 11 dodavanja i šest skokova.

Podbacio je Karmelo Entoni sa svega deset poena, a, iako je imao čak 14 uhvaćenih lopti, katastrofalno je šutirao iz igre – 3/12 za dva, 0/5 za tri. Pored Janisa Adetokumba, može se reći da mlađani Litvanac igra na istom nivou u košarkaškoj 'Meki', što u kombinaciji sa partijama Tima Hardaveja Juniora donosi Niksima polovičan učinak posle prvih osam mečeva u sezoni.

'Jednorog' je meč završio sa 37 poena za 31 minut na parketu, uz gotovo 60 odsto šuta iz igre (12/20 za dva, 1/2 za tri), kao i sedam skokova i tri blokade.

S druge strane, sin nekadašnjeg pleja Golden Stejt Voriorsa dodao je 21 poena, uz po tri uhvaćene lopte i proigravanja, a istakao se i Enes Kanter sa 16 poena i 15 skokova.

Kod gostiju iz Arizone najraspoloženiji za igru bio je Devin Buker sa 34 poena, ali ga je na pravi način ispratio samo Tajson Čendler sa 15 poena i deset skokova. Poput Njujorka, i Fila ima sve više razloga za zadovoljstvo, dok navijači širom sveta drže palčeve Benu Simonsu, da bude zdrav i stigne do nagrade za rukija godine.

Simons je pružio 'istorijsku' partiju sa 14 poena (5/13 za dva), 11 uhvaćenih lopti i isto toliko asistencija, ali najveće zasluge za trijumf ipak idu na račun Džej-Džeja Redika – koje je bio najefikasniji pojedinac meča sa 31 poenom (3/7 za dva, 8/12 za tri).

Veoma dobar bio je i Robert Korvington sa 22 poena i šest skokova, Džoel Embid ubacio je 18 poena, uhvatio devet lopti i imao pet asistencija, kao i dve blokada i krađe, a dvocifren je bio i Dario Šarić sa 15 poena i takođe šest skokova.

U poraženom timu ponovo je najbolji bio Viktor Oladipo sa 31 poenom (9/13 za dva, 3/7 za tri), dok je Bojan Bogdanović zabeležio 21 poen i četiri skoka.

Tadejus Jang imao je 15 poena i pet skokova, a Domantas Sabonis 14 poena, skok više i tri asistencije. Demar je do rekorda sezone stigao postižući prosečno poen po minutu (37 minuta u igri), dok je Kajl Lauri nastavio da razigrava saigrače na pravi način u ključnim trenucima.

Derozan je pogodio svih četrnaest slobodnih bacanja, šutirajući tačno pedeset odsto iz igre (7/13 za dva, 3/7 za tri), a imao je i šest skokova i dve asistencije.

Lauri je pored deset proigravanja imao i 15 poena i četiri uhvaćene lopte, isti košgeterski učinak imao je i Normal Pauel, a dvocifren je bio i Serž Ibaka sa deset poena.

Gosti su imali čak pet dvocifrenih igrača, ali im to nije bilo dovoljno kako bi izbegli poraz.

Blistao je rezervista Donovan Mičel sa 25 poena (6/13 za dva, 3/7 za tri) i tri skoka, Rodni Hud dodao je 17, Rudi Gober 15 i sedam uhvaćenih lopti, Riki Rubio 13, a Džo Ingls 11.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: