Nova vest
Fudbal 17

23.3.2024.

22:10

Brazilci pokazali Piksiju kako protiv Engleza – nova nada Reala rastužila Gordi albion

Engleska i Brazil odigrali su prijateljsku utakmicu na Vembliju.

Srđan Novaković
Profimedia

Fudbalska reprezentacija Brazila slavila je na utakmici protiv Engleske rezultatom 1:0. Jedini strelac je bio Endrik u 80. minutu meča. 

Ovo je bio prvi poraz Engleza posle Svetskog prvenstva u Kataru, dok je Brazil ovom pobedom prekinuo seriju poraza. 

Posle malo sporijeg starta videli smo i prva uzbuđenja na prepunom Vembliju. 

Prvi je zapretio Rodrigo, koji je uputio snažan udarac koji je išao u desni donji ugao, ali se Pikford istakao i sprečio da Brazilci dođu do prednosti. 

Samo četiri minuta kasnije njegov klupski kolega iz Real Madrida, Vinisijus Žunior je propustio veliku šansu. Ušao je šesnesterac prevario odbranu Engleza, čak je i Pikford bio savladan, ali se isprečio Kajl Voker koji je tako sačuvao mrežu svog tima. 

Brazil je bolje krenuo u utakmicu, Brazil koji je od starta krenuo sa čak četiri debitanata (Bento, Vendel, Fabrisio Bruno i Gomeš) uz to ova utakmica na Vembliju bila je i prva za selektora Brazila Dorivala Žuniora. 

Ni domaći nisu mogli da nastupe u najjačem sastavu. Geret Sautgejt je na ovaj meč izašao sa postavom bez Harija Kejna koji je povređen. 

Veliki problem za Engleze je povreda Kajla Vokera, tako da je kapiten Engleske morao da u 14. minutu svoje mesto na terenu ustupi debitantu Ezriju Konsi. 

Imao je Brazil taj dobar period igre od desetog do dvadesetog minuta, međutim Engleska se nametnula u nastavku meča došla do mirnijeg pasa i uspostavila kontrolu igre. 

Lako su domaći fudbaleri dolazili do kaznenog prostora Brazila i lako su ulazili u šanse, ali gosti su pokazali jednu defanzivnu disciplinu, tako da Englezi nisu imali rešenja za zgusnutu odbranu "Selesaa" u prvom delu igre. 

Ovo prvo poluvreme Brazila na Vembliju bi moglo biti od koristi Draganu Stojkoviću Piksiju da možda nešto primeni na prvoj utakmici Evropskog prvenstva, jer će upravo Srbija biti prvi rival Englezima na stadionu u Gelzenkirhenu. 

Iako je veći posed lopte bio na strani Gordon Albiona, bolje šanse su imali Brazilci.  Koji su na ovaj meč došli posle turbulentnog perioda, gde su imali seriju loših rezultata.

Profimedia

Posle šanse Vinisijusa, sada je uzdahe navijača gostiju izazvao Lukas Paketa, koji je lepo prihvatio loptu sa leve strane, namestio se gađao, ali nije imao sreće, jer je pogodio stativu. 

Tu se Brazil nije zaustavio i do kraja prvog dela igre je do prednosti mogao preko Rodriga koji je iskoristio grešku Harija Megvajera, ali lopta fudbalera Reala je otišla pored gola. 

Kada se sve sabere, prvo poluvreme na najvećem stadionu u Engleskoj je prošlo sa mnogo šansi i samo su nedostajali golovi. 

U drugo poluvreme je bolje ušla reprezentacija Engleske, gde je posle jedne gužve u kaznenom prostoru Konor Galager bio u šansi, ali nije mogao do gola. 

Prvu dobru šansu za Brazil u drugom delu igre je propustio Lukas Paketa u 63. minutu kada je dobio loptu na desnom boku i odmah iz prve gađao dalji ugao gola Pikforda, ali je zamalo bio neprecizan. 

Posle ove šanse je opao ritam meča koji je uslovljen velikim brojem izmena na obe strane. 

I onda šok za Englesku u 80. minutu meča.

Sjajnu loptu je Vinisijus Žunior dobio od Andreasa Pereire, pobegao je napadač Reala odbrani Engleske, uspeo je Pikford da odbrani šut Vinisijusa, ali je na odbitku bio fudbalski vunderkind Endrik koji je smestio loptu u praznu mrežu.

Oko Endrika ima već dosta priča, on ima svega 17 godina i nastupa za ekipu Palmeirasa, dok ga je Real Madrid već kaparisao. 

Napadali su Englezi, ali do gola na ovom meču jednostavno nisu mogli, Brazil je na ovom meču bio dobar na obe strane terena i zasluženo je odneo pobedu sa Vemblija. 

Brazilcima sada sledi okršaj protiv Španije, dok Engleska će igrati priotiv Belgije. 

Podeli:

Komentari 17

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 17

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu