Tomića ne brine eliminacija: Ja ću samo da brojim milione...

Devet godina zaredom igrao je Bernard Tomić na Australijan openu, ali je zahvaljujući svom bahatom stavu uspeo da upropasti karijeru.

Izvor: B92

Nedelja, 14.01.2018.

11:00

Tomića ne brine eliminacija: Ja ću samo da brojim milione...
Foto: Getty Images

Tomić je sa 15 godina ušao u svet profesionalnog tenisa, imao je cilj da bude najbolji na svetu, ali je jutros kao 142. igrač na ATP listi eliminisan u kvalifikacijama za Australijan open. Bolji od njega bio je Italijan Lorenco Sonego – 6:1, 6:7, 6:4. Pre toga dobio je šamar i od Teniskog saveza Australije koji mu nije dao pozivnicu za turnir.

Ovaj poraz nije opametio Tomića, pa je na pitanje da li je eliminacija može da bude prekretnica u njegovoj karijeri, odgovorio u svom stilu:

„Ja ću samo da brojim novac, to je sve što ću da raditi. Brojim milione. To je nekih 13-14 miliona dolara...", rekao je Tomić, a prenosi Index.hr.

Tomić je prošle godine na Vimbldonu kažnjen sa rekordnih 20 hiljada dolara jer je rekao da mu je tenis dosadan, navijačima je poručio da ne dolaze na njegove mečeve, a ostalima da ga mrze jer sanjaju njegove vile i automobile.

Najbolji plasman Tomića bilo je 17. mesto na ATP listi, ali umesto da krene ka vrhu, usledile su bahate izjave, sukob sa Teniskim savezom Australije, bojkot Olimpijskih igara, Dejvis kupa...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: