Život

Ponedeljak, 09.01.2023.

15:33

Gitarista Hladnog piva i dalje u zatvoru u Zambiji

Četiri uhapšena hrvatska bračna para, (mađu kojima su Zoran Subošić- gitarista Hladnog piva i njegova supruga) koji se sumnjiče za pokušaj nezakonitog usvajanja dece, biće sutra izvedeni pred sud u Zambiji, kada će se izjasniti o krivici.

Izvor: Headliner

Gitarista Hladnog piva i dalje u zatvoru u Zambiji
Foto: Profimedia

Njihovi advokati traže da im se im se omogući da se brane sa slobode, piše zagrebački Jutarnji list.

Bračni parovi Magić, Kraljević, Subošić i Perišić usvojili su četvoro dece starosti od godinu i tri meseca do tri godine, a uhapšeni su 7. decembra u Zambiji na putu za Hrvatsku.

Sud Zambije sumnjiči ih za falsifikovanje dokumentacije, odnosno pokušaj krijumčarenja dece.

Stvar komplikuje činjenica da je direktor Doma za decu u Kongu, koji je učestvovao u izboru i procesu usvajanja, u bekstvu, potvrdio je listu izvor u Ministarstvu spoljnih poslova.

Hrvatski parovi, koji se nalaze u zatvoru, sutra bi trebalo da budu izvedeni pred sud u zambijskom gradiću nedaleko od granice s DR Kongom, u kojem su uhapšeni, kada bi trebalo da se izjasne o krivici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Podeli: