Uvek nasmejan lik – uloge po kojima ćemo pamtiti Marka Živića

Marko Živić preminuo je u 49. godini.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 14.10.2021.

19:44

Uvek nasmejan lik – uloge po kojima ćemo pamtiti Marka Živića
Printskrin: TV Prva

Marko Živić rođen je u Kruševcu 4. aprila 1972. godine, završio je Akademiju primenjenih umetnosti u Novom Sadu. Veliki uspeh postigao je u pozorištu i na filmu.

Glumio je u brojnim filmovima i serijama, te iza sebe ostavio mnogo uspešnih projekata.

Pamtićemo ga po ulogama u serijama i filmovima "Hotel sa 7 zvezdica", "Ljubav, navika, panika", "Pozorište u kući", "Premijer", "Montevideo bog te video", "Senke nad Balkanom", "Žigosani u reketu".

Iza sebe imao je mnogo uspešnih projekata, pa je tako glumio u raznim televizijskim serijama i filmovima, a glumio je i u hit-predstavi "Ne igraj na Engleze". Neko je vreme bio u braku sa manekenkom i voditeljkom emisije "Plesom do snova" Natašom Pavlović.

Kao član Beogradskog dramskog pozorišta glumio je u predstavi "Sviraj to ponovo", "Ne igraj na Engleze", "Let iznad kukavičjeg gnezda", "Delirijum tremens"… Pojavio se i u drugim projektima kao što je: "Montevideo, bog te video", "Folk"…

Vodio je emisiju "Marko Živić šou" na Foks TV i kviz od pet ciklusa "Zdravo Evropo", a od 2015. godine je učestvovao i u talent-šou programu "Audicija" kao jedan od članova žirija. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: