Sveća sa crvenim koncem na mostu u Čačku - da li je u pitanju sekta? VIDEO

U Čačku su pored mosta pronađeni lični predmeti i sveća sa crvenim koncem. Građani sumnjaju da je neko skočio i da je u pitanju sekta.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 13.05.2021.

12:34

Sveća sa crvenim koncem na mostu u Čačku - da li je u pitanju sekta? VIDEO
Foto: Printscreen/Prva TV

Zoran Luković, član Evropske federacije za borbu protiv sekti, rekao je za Televiziju Prva da ovakvi događaji pobuđuju pažnju i kako ne smemo da ignošemo ovakve rituale i simboliku.

Navodi da postoje četiri vrste pojavljivanja sektaških simboličnih manifestacija kod mladih - akt radoznalosti, udruživanje povodom koketiranja sa određenom simbolikom i sadržinom, apel ili bunt i realizacija koja je neretko opomena.

Sveća umotana u novčanicu a potom u crveni konac koja se pojavila u Čačku može da bude simbol sekte.

"Mladi improvizuju jer nemamo crnomagijaške grupe koje povlače mlade u svoje redove, ali imamo ništa manje opasnu situaciju - mladi izražavajući bunt improvizuju ono što im je došlo pod ruku - autodestruktivna ponašanja koja vide recimo u filmovima", navodi Luković.

Svaka promena u ponašanju deteta mora da bude identifikovana - promena kose, tetovaže, odeće, da li ima nove prijatelje, treba da poznajemo decu i da identifikujemo promene, ističe Luković.

Detaljnije u prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: