Oskarovka na protestima u Londonu

Oskarovka Ema Tompson pridružila se danas protestu aktivista za borbu protiv klimatskih promena u centralnom Londonu, na kojem se čitanjem poezije veličaju blagodeti planete Zemlje.

Život

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 19.04.2019.

16:49

Oskarovka na protestima u Londonu
Foto: Gettyimages

"Srećna sam što mogu da budem ovde sa vama i dam svoj glas mladim ljudima koji su pokrenuli potpuno novi pokret", izjavila je Tompson, prenosi Rojters.

Ona je jedan od nekoliko glumaca koji su, sa ružičastog broda na Oksford skveru, čitali pesme kojima se slave prirodne lepote.

Organizatori protesta, grupa aktivista Ekstinkšn Rebelion, pozvali su na nenasilnu građansku neposlušnost, kako bi primorali britansku vladu da smanji emisiju gasova na nula odsto do 2025. godine i da zaustavi globalnu klimatsku krizu.

Protesti nisu izazvali veće saobraćajne gužve uoči uskršnjeg vikenda, ali je policija saopštila da je tokom nedelje uhapsila više od 570 osoba.

Ekstinkšn Rebelion su nakon polugolog protesta u parlamentu ranije ovog meseca danas blokirali nekoliko lokacija u centralnom Lodonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: