Nova vest
Košarka 1

30.4.2024.

22:10

Avramović: Kontrolisali smo meč od početka do kraja

Košarkaš Partizana Aleksa Avramović kaže da nije video nikakvu dramu ni veliku neizvesnost u prvoj utakmici polufinala plej-ofa ABA lige protiv Budućnnosti.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92

B92
B92
Srđan Stevanović/Starsport

Partizan je savladao Podgoričane rezultatom 78:67 i poveo u seriji koaj se nastavlja utakmicom u "Morači" 7. maja.

"Utakmica je bila kontrolisana od početka do kraja sa naše strane. Samo su prišli u jednom trenutku na četiri poena minusa. Odigrali smo stvarno dobru odbranu i disciplinovanu košarku, u napadu smo imali dosta otvorenih šuteva koje smo promašili, ali nadam se da ćemo pogoditi u Morači i završiti seriju u utorak tamo. Čestiam ekipi Budućnosti na stvarno dobroj partiji, igrali su dobro, disciplinovano, odgovorno i snažno sa dosta fizike. Čestitao bih i mojoj ekipi i hvala divnim navijačima koji su došli u velikom broju pred uskršnje praznike, hvala im puno", rekao je nakon utakmice Avramović, koji je postigao 11 poena.


Budućnost je u samoj završnici meča prišla na samo šetiri poena minusa, ali Avramović, kaže, ni tada nije osetio da Partizan gubi tlo pod nogama.

"Dobro, kažem, to je bio jedini trenutakada su prišl, ali to su dva poseda u tom trenutku. Odmah smo dali koš i preneli to na tri poseda i odbranili se, potom opet dali koš i rešili utakmicu.. Kažem, dobra utakmica, oni dobri i disciplinovani, mi takođe, i idemo dalje".


Drugi meč biće komplikovanije, "Morača" je vruć teren.

"Biće naravno, njihova hala je uvek specifična, uvek dobra astmosfera, ali uvek fer i korektni, ne mogu da im zamerim stvarno ni na čemu. Mi smo tamo dobro došli i osećamo se kao kod kuće tamo".

Utisak je da je Partizan srljao u pojedinim periodiam meča, grešio, brzao...

"Slažem se, to je bilo početkom druge deonice i u trećoj, kad smo se rezultatski odlepili, kada smo igrali dobru košarku i poveli 12 razlike. Tada je bio pad koncentracije i dodatna opuštenost kod nas.

Sledi sedam dana pauze pred naredni meč. Velikih sedam dana

"Divno, najiskrenije divno. Mogo smo se istrošili, Evroliga melje, a ABA je dosta jača ove godine, dobar je intenziet, visok. Imamo 14 igrača u rosteru i ako neko otpadne zbog povrede, kao danas Ognjen i Balša, moramo imati alternative, moramo uvek imati 12 igrača da se iznese sezona".

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu