Novi Zeland: Gađala ministra seks-igračkom

U znak protesta zbog potpisivanja Transpacifičkog trgovinskog sporazuma (TPPA), jedna žena odlučila je da novozelandskog političara gađa gumenim dildom u glavu.

Život

Izvor: B92

Subota, 06.02.2016.

18:25

Novi Zeland: Gađala ministra seks-igračkom

"To je za silovanje našeg suvereniteta”, izjavila je Džosi Batler nakon što je bacila seks-igračku na ministra ekonoije Stivena Džojsa.

Nju je ubrzo udaljila policija, a dok su je odvodili, dodala je: “To je za silovanje naše hemlje, jer TPPA predstavlja prodaju naših prava i naše slobode. Učinila sam to za našu zemlju”.

Sudeći prema objavi na njenoj Fejsbuk stranici, ona je ubrzo puštena na slobodu, bez pokretanja krivične prijave, piše “Independent”. “Može se reći da se ovakve stvari ne dešavaju često. Svi smo zapravo na kraju pomislili da je situacija bila zabavna. U politici svaki dan doživite nešto novo, to je privilegija služenja, izjavio je Džojs za TVNZ.

Kontroverzno Transpacifičko partnerstvo često se kritikuje zbog tajnovitosti pregovora, kojima javnost nema pristup, kao i uticaja koji može izvršiti na demokratiju, poslove i bezbednost hrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: