Hongkong: Kad novčanice padaju "s neba"

Na ulicama Hongkonga danas je nastao pravi metež kada su pešaci i automobilisti krenuli da skupljaju novčanice koje su ispale iz jednog furgona.

Izvor: B92

Sreda, 24.12.2014.

22:28

Default images

Foto: Nick Ares / Flickr.com

Vrata blindiranog vozila, koje je prevozilo novac, iznenada su se otvorila i iz furgona su ispali sanduci sa oko 15 miliona hongkonških dolara. Novčanice su se rasule po ulici u samom središtu grada, gde je u jednom trenutku gužva bila tako velika da je saobraćaj nakratko prekinut.

Televizijski snimci prikazuju pešake kako trče i frenetično grabe novčanice po asfaltu. Ubrzo su stigli i policajci, od kojih su neki bili naoružani, s kacigama i pancirima, kako bi obezbedili ceo prostor.

Više od 15,23 miliona hongkonških dolara (1,96 miliona američkih dolara) našlo se na pločniku, saopštila je policija, prenosi AFP. "Sve osobe koje su našle novčanice moraće da ih vrate policiji u najkraćem mogućem roku. U suprotnom će biti optužene za krađu", upozorila je policija.

Vozač furgona je, po rečima jednog policajca, prešao ceo put, u trajanju od pola sata, nesvestan toga da su zadnja vrata vozila širom otvorena i da iz njega ispadaju sanduci s novcem. Tek kada je stigao na odredište uvideo je šta se dogodilo, izjavio je policajac lokalnim medijima, precizirajući da je pokrenuta istraga na osnovu serijskih brojeva novčanica.

Stručnjaci kojima su se novinari obratili izjavili su da bi zadržavanje novčanica predstavljalo krivično delo krađe, za koje je zaprećena kazna do 10 godina zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: