Nova vest
Borilački sportovi 1

30.4.2024.

10:12

Neopisiva tragedija zadesila UFC šampiona: "Kako živeti s ovim? Molim vas, pomozite mi"

Kamerunski borac Francis Nganu (37) doživeo je veliku porodičnu tragediju.

Izvor: Index

Tanjug/AP Photo

Bivšem UFC šampionu je preminuo 15-mesečni sin.

"Njegov odlazak prerano se dogodio. Moj dečak, prijatelj, partner Kobe bio je srećan i pun života. Sad beživotno leži", oglasio se Nganu na društvenim mrežama.

Okolnosti smrti njegovog sina trenutno nisu poznate.

"Uzviknuo sam njegovo ime, ali nije se javio. Izvlačio je najbolje iz mene, a sad više ne znam ko sam. Život je nepošten jer udara gde najviše boli. Kako se nositi s ovako nečim? Kako živeti s ovim? Molim vas, pomozite mi, ne znam kako se nositi s ovim", napisao je Kamerunac.
 

Mekgregor se javio Nganuu

Kamerunac je prvo zabrinuo pratitelje na "X" misterioznom i tužnom objavom.

"Koji je smisao života ako je ono od čega se najviše trudimo pobeći ono što nas na kraju najteže udari? Zašto je život toliko nepošten i nemilosrdan? Zašto uvek uzima ono što nemamo? Je*eno sam umoran", napisao je Nganu, pre nego što se saznalo šta se dogodilo.

Kada se pročula vest o tragediji dobio je podršku kolega boraca, a između ostalih, javio mu se i Konor Mekgregor.

'Mnogo mi je žao zbog tvog gubitka. Moje molitve su uz tebe i tvoju porodicu", napisao je Irac Mekgregor, otac četvoro dece.

Bivši UFC šampion

Nganu je fantastičan borac i bivši prvak teške kategorije UFC-a, koji sada ima potpisan ugovor s borilačkom organizacijom PFL.

Prethodne dve borbe bile su mu u boksu, ali je izgubio obe protiv velikih šampiona Tajsona Fjurija, kog je pošteno izudarao i namučio te Entonija Džošue, s kojim se borio u Saudijskoj Arabiji početkom marta.

Međutim, u oba meča su stručni komentatori bili oduševljeni onime što je pokazao s obzirom na to da se dosad bavio MMA.

Uspon "Predatora"

Nakon što je pobedio u pet od prvih šest borbi u mešovitim borilačkim veštinama, Nganu je potpisao svoj prvi UFC ugovor i brzo je ostvario uticaj.

Šest uzastopnih pobeda u kojima je pokazao svoj moćan udarac donelo mu je borbu za titulu u teškoj kategoriji protiv Stipea Miočića, ali je pretrpeo veliki poraz 2018.

Oporavio se od poraza tako što je na brutalan način pobedio Miočića i Derika Luisa, uzastopnim nokautima.

"Predator" je pobedio u tri od svoje naredne četiri borbe za manje od minut, uključujući pobedu posle samo 20 sekundi protiv Žairzinja Rozenstrika 2020.

Ovaj 37-godišnjak je doneo odluku da napusti UFC 2022. godine nakon što je odbranio titulu protiv Sirila Gana.

UFC karijeru je okončao rekordom od 17 pobeda i tri poraza, uključujući 12 nokauta.

Nakon što je napustio UFC, Nganu je potpisao ugovor sa Profesionalnom borilačkom ligom (Professional Fighter's League – PFL), i od tada je zaronio u svet boksa.

Nganu se borio sa britanskim teškaškim dvojcem Tajsonom Fjurijem i Entonijem Džošuom, pretrpevši tesan poraz od "Kralja Cigana", pre nego što je nokautirao Ej-Džej.

U martovskom meču protiv Džošue, kojim je Nganu navodno zaradio oko 15 miliona funti, Kamerunac je nokautiran u drugoj rundi nakon razornog udarca dok se borio da se zadrži prethodno pokazano u ringu.

"Izvinite momci što sam vas sve izneverio. Danas je bio loš dan u kancelariji, ali sutra će biti drugi dan. Hvala svima na ljubavi", rekao je Nganu posle poraza.

Uprkos porazu, Nganu ostaje izuzetno popularan i tražen sportista, posebno od njegovog prelaska u PFL.

Kao ključni razlog zašto je Kamerunac prvobitno potpisao ugovor sa PFL-om bila je podrška nakon što se prethodno osvrnuo na "nedostatak slobode" za borce unutar UFC-a.

"Borce su opljačkali sponzorstvom. To je ogroman izvor prihoda za nas, ali kompanija to i dalje koristi u svoju korist. Razumem da sport treba da izgleda dobro sa uniformama, ali bi trebalo da imamo pravo na najmanje dva odobrena sponzora za oktogon", napisao je Nganu 2022. na "Iksu".

Nganu je trebalo da debituje u PFL protiv aktuelnog šampiona Renana Fereire ovog leta, iako je to sada neizvesno nakon tragične vesti.

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Android

Kliktaćemo obrvama!?

Project Gameface će korisniku omogućiti da kontroliše svoj gejming "miš" pomoću lica, a projekat je trenutno otvorenog koda na Androidu.

The Verge

13:34

1 h

Aktuelno

Gotovo je: X

Društvena mreža Tviter i definitivno je prešla na novo ime, tako da se će sada u internet adresi stajati samo X, odnosno X.com.

B92.net

11:15

3 h

Novo Sport Video Menu