Najjezivije lice vestern filmova izgubilo bitku sa rakom

Glumac koji je često igrao jezivog momka, kao u Oskarom nagrađenim filmovima "In the heat of the night" i "Unforgiven", umro je od raka. Imao je 77 godina.

Izvor: B92

Petak, 29.05.2020.

10:30

Default images

Mediji navode da je glumac preminuo 26. maja, i porodica je sada izdala saopštenje za javnost.

Entoni Džejms je imao karijeru u umetnosti koja je trajala pet decenija, fokusirajući se na glumu u ranim godinama, da bi se kasnije preusmerio na pisanje i slikanje.

Džejms se probio u filmsku industriju kao Ralf, namrgođeni zaposleni u dajner restoranu u filmu "The heat of the night" 1967. godine, koji je kasnije osvojio Oskara za najbolji film.

Ovo je Džejmsa zacementiralo u uloge jezivih i neprijatnih likova tokom svoje karijere.

U njegovom poslednjem filmu, vesternu "Unforgiven" u režiji Klinta Istvuda iz 1992. godine, igrao je Skinija, vlasnika bordela. Ovaj film takođe je nagrađen Oskarom u kategoriji za najbolji film.

Džejms se tada povukao iz glume i počeo da se više fokusira na pisanje i umetnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: