Zdravlje

Sreda, 09.01.2019.

15:00

Radionica "Građani u promišljanju" u nedelju 13. januara

U organizaciji Sekcije Društva Grupnih Analitičara Beograd (DGAB) i Consulting-Art u nedelju 13. januara od 10.00 do 14.30 časova održaće se radionica “Građani u promišljanju“.

Izvor: B92

Radionica

“Građani-u-promišljanju” su dobrotvorna aktivnost koju već više od 15 godina organizuje Sekcija Društva Grupnih Analitičara Beograd (DGAB) u saradnji sa Consulting- Art Beograd. To je razgranati program građanskih psiho-socijalnih radionica, koje se održavaju po jedna u svakom godišnjem dobu.
“Građani-u-promišljanju” (koje se zovu i “narodne mislionice” ili “promišljaonice”) su radionice, koje zainteresovanim učesnicima pružaju mogućnost da u podsticajnom okruženju razgovaraju o raznim društveno-psihološkim temama iz uloga građana Srbije, Evrope i sveta o aktuelnom trenutku u društvu i našim zajednicama, kao i u drugim društvima - iz svojih različitih perspektiva brojnih građanskih uloga: kao zaposlenih radnika i saradnika, nezaposlenih ili penzionera, kao rođaka, supružnika, roditelja ili dece, kao komšija ili prolaznika na ulicama, kao društveno-političkih sagovornika, učesnika u kulturnim događajima, birača, lidera i menadžera u svojim organizacijama, sportskih navijača ili aktivista, pacijentata u zdravstvenom sistemu, ili ulogama pomagača, itd).. Svaka radionica je organizovana i osmišljena tako da učesnici mogu zajedno da promišljaju o različitim stavovima i iskustvima, zajedno da dožive osećanja koja se pojavljuju i pričaju, kako bi se otvorio prostor u kome različitosti polako mogu da postaju aspekti bogatijeg i više integrisanog doživljaja i razumevanja društveno-psihološke realnosti u kojoj živimo. Mogućnost da ljudi požele jedni druge zaista da saslišaju šta misle i osećaju, eventualno i tamo gde postoji veliki sukob perspektiva, pa time i potencijalna mržnja, svađe i rasprave, stvara zainteresovanost da se kreira i uči veština dijaloga - umesto naših čestih sklonosti ka jednoumlju, agresiji, građanskoj izolovanosti u doživljajima bezizlaznosti, beznadežnosti i besmisla. O takvim teškim osećanja, takođe se može govoriti, u težnji da se podele i razumeju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

16 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

21 h

Podeli: