Tehnopolis

Nedelja, 01.01.2012.

21:14

53 mil. poruka u novogodišnjoj noći

Kroz mreže sva tri operatora mobilne telefonije prošlo je ukupno nešto više od 53 miliona SMS poruka.

Izvor: Tanjug

Default images

Korisnici mt:s mreže razmenili su blizu 25 miliona sms čestitki za 2012. godinu tokom novogodišnje noći i u prvim satima Nove godine, saopštio je danas Telekom Srbija.

Sa inostranstvom, u tom periodu razmenjeno je blizu 1,3 miliona poruka, a najveći broj tih poruka razmenjen je sa zemljama u okruženju. Kroz Telenorovu mrežu u Srbiji je tokom novogodišnjeg slavlja isporučeno 17,3 miliona tekstualnih poruka, saopšteno je iz te kompanije.

Toliki broj poruka poslat je u periodu od 23 časa 31. decembra do 12 časova 1. januara 2012, navedeno je u saopštenju u kome se dodaje da je u satu najvećeg SMS saobraćaja, između ponoći i 1 ujutru, poslato četiri miliona poruka.

U saopštenju se navodi da u redovnim okolnostima Telenorova mreža omogućava promet od 600 SMS poruka u sekundi, a da je za novogodišnje praznike mreža proširena i u isto vreme omogućila slanje 2.000 SMS-ova. U novogodišnjoj noći, od 20 časova 31. decembra do osam sati ujutru 1. januara razmenjeno je 11,4 miliona SMS i MMS poruka kroz mrežu najmlađeg operatera u Srbiji.

Kako je navedeno, samo u periodu najintenzivnijeg saobraćaja, od ponoći do dva sata ujutru, kroz Vip mrežu prošlo je 4,9 miliona poruka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

16 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: