Dokazao da može: Inženjer ugradio ulaz za slušalice u iPhone 7

Odluka Applea da na smartfonu iPhone 7 ukine 3.5-milimetarski ulaz za slušalice nije se mnogo svidela bivšem Googleovom inženjeru Skotiju Alenu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 10.09.2017.

13:15

Dokazao da može: Inženjer ugradio ulaz za slušalice u iPhone 7
Foto: YouTube screenshot

Iako je tehnološki gigant objasnio da ukida ulaz zbog nedostatka prostora u svom premijum uređaju, 38-godišnji muškarac odlučio je da uzme stvar u svoje ruke i sam reši ovaj inženjerski problem.

Nakon 4 meseca i nekoliko hiljada dolara, Alen, koji trenutno boravi u Šenženu u Kini, pronašao je rešenje, a svoju avanturu zabeležio u 33-minutnom video-snimku.

Kako mu je to pošlo za rukom?

Da bi napravio više mesta za ulaz, Alem je koristio specijalnu alatku za struganje čvstih materijala (poput aluminijuma) koji se nalaze u telefonu.

Zatim je iskoristio mali Appleov adapter koji omogućava povezivanje standardnog džeka sa Lightning portom u iPhoneu.

Osim adaptera, tu je i elektronska ploča koju je Alen sam dizajnirao, a koja služi kao neka vrsta unutrašnjeg prekidača koji omogućava slušanje muzike putem džeka ili punjenje uređaja putem Lightning porta.

To znači da, uprkos vrlo inovativnom rešenju, na modifikovanom iPhoneu 7 nažalost nije moguće istovemeno puniti bateriju i slušati muziku, prenosi Popular Science.

Pogledajte video:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: