Android Lollipop ima ozbiljan bug

Android 5.0.1 Lollipop ima opasan bug, koji se manifestuje curenjem memorije. Ovaj bug "ubija" otvorene aplikacije i uzrokuje konstantno reloadovanje početnog ekrana.

Izvor: B92

Utorak, 30.12.2014.

22:37

Default images

Na Google Android Issue Trackeru, otkriveno je da je nekoliko Nexus uređaja pogođeno ovim bugom, kao što su Nexus 7 (2013), Nexus 4 i Nexus 5.

U nekim slučajevima, bug čini da Android sistem "pojede" do 1.2GB RAM-a, dok je normalna vrednost negde oko 500MB. Dakle, u pitanju je prilično veliki problem. Dobra vest je da se na ispravci radi i biće uključena u narednom softverskom ažuriranju koje će Google objaviti.

Manje dobra vest je da za sada nema indicija kada će se ispravka pojaviti. S obzirom da je Android 5.0.2 apdejt već počeo da se pojavljuje, moguće je da će ispravka curenja memorije biti deo Android 5.0.3 ažuriranja.

Izvor: Benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: