Haški sud blokirao The Pirate Bay

Sajt The Pirate Bay blokiran je u Holandiji nakon što je Haški sud naredio internet operaterima Ziggo i Xs4all da svima zabrane pristup ovoj stranici u narednih deset dana.

Izvor: klix.ba

Subota, 23.09.2017.

10:47

Haški sud blokirao The Pirate Bay

Blokada strane trajaće sve dok Vrhovni sud u Hagu ne donese konačnu odluku o zabrani skidanja sadržaja s interneta. Ova odluka usledila je nakon borbe protiv piraterije u Holandiji još od 2014. godine.

Kako prenose holandski mediji, oni koji se ne budu pridržavali naredbe Haškog suda, moraće da se suoče s novčanim kaznama i do 10.000 evra, uz još dodatnih 2.000 evra za svaki dan tokom kog internet operateri nastave da krše ograničenja.

Ova odluka je još jedna u nizu koja pokazuje volju Holandije da deluje na internet provajdere kako bi u potpunosti isključili pristup popularnim torrent stranicama.

Početkom ove godine, sud u Švedskoj je doneo sličnu odluku kada je naredio internet operaterima da tri meseca isključe pristup stranici The Pirate Bay. Nakon toga, u junu je i Evropski sud donio presudu kojom je naložio holandskim operaterima da bokiraju The Pirate Bay.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: