Aplikacija za dopisivanje stala uz demonstrante: Zamućuje lica na fotografijama

Aplikacije za dopisivanje koje nude end-to-end enkripciju su sve popularnije tokom protesta širom sveta.

Tehnopolis

Izvor: B92, bgr.com

Četvrtak, 04.06.2020.

13:07

Default images

End-to-end enkripcija omogućava da sadržaj razgovora bude dostupan samo onima koji u njemu učestvuju, a neke od ovih aplikacija nude i zaštitu lozinkom. To, na primer, podržavaju WhatsApp, iMessage, Telegram i Signal.

Prošle godine, tokom protesta u Hong Kongu, Telegram je postao popularan. Sada je došlo vreme da Signal dobije na značaju u SAD, gde ga sve više ljudi preuzima od kako su počeli protesti izazvani ubistvom Džordža flojda prošle nedelje, piše Bgr.

Iz tog razloga, Signal je uveo novu funkciju. U pitanju je alat koji automatski zamućuje lica na fotografijama.

"Jedna stvar je sada jasna: Prilično je zgodno kada u 2020. godini možete da sakrijete svoje lice", objasnisu na blogu ove aplikacije, dodavši da u potpunosti podržavaju borbu protiv rasizma.

Alat za zamućivanje lica ugrađen je u najnoviju verziju za Android i iOS. Automatski detetktuje lica i onda ih "bluruje". Čak i ako se desi da propusti poneko lice, korisnici mogu sami da ga označe. Sva obrada se vrši na uređaju, a podaci ne odlaze van telefona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: